Madách Imre: ️Az ember tragédiája – új előadás a kassai Thália Színházban (V. Szabó Rózsi bérlet)

2024. március 19-én, kedden 19.00 órakor lesz látható Madách Imre: ️Az ember tragédiája című előadás a kassai Thália Színházban.

Madách Imre emberiségkölteményének műsorra tűzése mindig egy generáció, az alkotók véleménynyilvánítása a saját korukról, a korszellemről, az őket érintő legfontosabb problémákról. Felmerülnek az emberi lét nagy kérdései: a létezés célja és értelme, hogy a történelem egy helyben toporgás-e vagy szükségszerű fejlődés, a szabad akarat vagy az eleve elrendeltetettség kérdése, a boldogság mibenléte, a tömeg és az egyén viszonya, a vezér szerepe és felelőssége egy közösség életében, a társadalmi berendezkedések közötti különbségek vagy hasonlóságok.

A 21. században talán még fokozottabban léteznek egymás mellett a különböző világról alkotott elképzelések, és ezért még érdekesebb, hogy egy kollektíva milyen megközelítésben látja Madách Imre szédítően izgalmas, vibrálóan bonyolult, és a válaszainál talán csak a kérdésfölvetéseiben elgondolkodtatóbb művét. Mindannyian Ádámok és Évák vagyunk. Együtt utazunk a történelemben, együtt vágyakozunk a nagy ideákra és az elsöprő erejű érzelmekre. A nő és a férfi időkön, tereken és filozófiai rendszereken átívelő roadmovie-ja és egotripje, igazán jó alkalom olyan alapkérdések fölülvizsgálatára, mint az emberi méltóság, a demokrácia mibenléte, a háború borzalma, a férfi és a nő helyzete, a létezés banalitása és metafizikája.

Belépő 11 euró, belépés V. Szabó Rózsi bérlettel. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

SZEREPLŐK

Bencsík Stefánia m.v.
Dégner Lilla
Lax Judit
Nagy Kornália
Rab Henrietta
Varga Lívia
Balla Barnabás m.v.
Bocsárszky Attila
Illés Oszkár
Madarász Máté
Molnár Gusztáv m.v.
Ollé Erik

 

STÁB

Dramaturg: Forgács Miklós
Zenei válogatás: Rédli Károly
Koreográfus: Gergye Krisztián
Koreográfus-asszisztens: Kántor Kata
Díszlet- és jelmeztervező: Gadus Erika
Rendezőasszisztens: Kántor Kata, Széles Aranka
Prózai fordítás: Nádasdy Ádám
Az eredeti drámát átdolgozta: Rédli Károly és Forgács Miklós
RENDEZŐ: Rédli Károly

ATEMPO.sk
Fotó: Németi Róbert