Csábi ORGONAest 6

Idén immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Csábi ORGONAest. Az egy órás koncert keretében egy újabb elismert orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.

Igaz a koncerten az orgona játssza a főszerepet, ugyanakkor a meghívott előadóművész a Csábi Szeder Fábián Dalegylettel, a helyi zeneiskola gyermekkarával, valamint Híves Mária és Híves Boglárka szólistákkal együtt is előad műveket. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd a budapesti Dr. Tóth Árpád tolmácsolásában, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.

Ezúttal az erdélyi származású Tóth Rita Zsófia orgonaművész szólaltatja meg a csábi templom hangszerét és mutatja be különleges műsorát.

Mindenkit nagy szeretettel várnak 2016. május 1-jén vasárnap 17 órakor Csábon a római katolikus templomban! A KONCERT INGYENES.

FACEBOOK ESEMÉNY

aTEMPO.sk