Olasz István (DJ Dilemma) – 2016 kedvenc dalai

Sorozatunkban a 2016-os év összefoglalásaként a hazai zenei élet szereplői ajánlják 10 kedvenc dalukat, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták rájuk.

Ezúttal Olasz Pityu dj, rádiós, a Komáromi Jókai Színház színésze, a City Reboot szervező csapat tagja mutatja be kedvenceit.

  

Voilaaa: Enlevez-moi ça (feat. Pat Kalla)

"Vérpezsdítő afrofunk."

 

 

Riya feat Total Science, Maverick Soul, Frank H Carter: Confessions

https://www.youtube.com/watch?v=thwbudHnHCU

"Igazi lélekkel teli drum and bass. Sokszor hallgatom és mindig megragad valamilyen érzelmi hullámon."

 

 

Yomakomba feat. Sipos Dávid: La Plage

"Mivel szívesen propagálom a felvidéki tehetségeket, és talán méltánytalanul kevesen ismerik a párkányi Lukács Attila aka Yomakomba munkásságát, ezért választottam egyet az ő munkái közül is. A szám kellemes nyári hangulatát Sipos Dávid szaxofon játéka teszi igazán kellemessé. Dávid a jazz és egyéb klasszikusabb felállású zenekarok mellett élő dj szettekbe is szívesen improvizál szaxofonon."

 

 

Varvakt: Kvät

"Egy következő felvidéki tehetséget mutatok be a komáromi Karvai József aka Varvakt személyében. Az ő experimentális, intellektuális techno zenéi már vinyl megjelenéseken kaphatók."

 

 

James Mason: I Want Your Love

"Igaz, ez a szám nagyon nem 2016-ban keletkezett, hanem az 1990-es években. Én viszont tavaly fedeztem fel, mert nemrég újrakiadták és teljesen rabul ejtett. Hipnotikus lassú funky, diszko szám, amely hosszan építkezik, bő 9 percben elragad és messzerepít a diszko mozgalom kezdeti korszakába, de nem kell feltétlenül csak nosztalgiázni vele/általa. Időtálló, csodálatos szerzemény."

 

 

Kon: Awe Baby (Medlar Remix)

"A nu disco koronázatlan királya: Kon tavaly jelentetett meg egy igényes válogatást nu disco, disco, house stílusok jeles képviselői munkáiból, ez kapta a Kon And The Gang címet, és erről választottam a számot."

 

 

Moscoman: Nineteen Eighty-Two

"Az ún. space disco, experimental disco jeles képviselője, az izraeli Moscoman tavaly jelentette meg albumát. Erről választottam a dalt."

 

 

Juan Atkins & Moritz von Oswald present Borderland: Zeolites

https://www.youtube.com/watch?v=pmtYiq5r_8w

"Amikor az elektronikus zene komolyzenei magasságokba tud repülni..."

 

 

Phonk D: Keep Dancin'

"A jazz és a tánczene találkozása."

 

 

Spliff 447: Hazudtam

"Picit régebbi ez a szám, de fontosnak tartottam, hogy besoroljam a komáromi srácokat a kedvenceim közé, mert jó úton vannak és nagyon szorítok nekik."

 

ATEMPO.sk