40 éves Király Viktor énekes

Ma ünnepli 40. születésnapját Király Viktor énekes, a Megasztár 4 győztese, az Eurovíziós Dalfesztiválok magyarországi előválogatóinak többszörös döntőse.

New Yorkban látta meg a napvilágot 1984. március 29-én. Édesapja, Király Tamás az Universal dobosa volt 1972 és 1982 között (ami elsősorban Kovács Kati kísérőzenekaraként volt ismert); emellett később a Color együttes frontembereként is tevékenykedett, de az EMI lemezkiadó kreatív igazgatójaként is tevékenykedett. Édesanyja, Király Gabriella (lánykori nevén: Gecsényi Gabriella) pedig a Cini és a tinik nevű együttes énekesnője volt.

Nővére Király Linda, szintén sikeres énekesnő Magyarországon. Ikertestvére, Király Benjamin pedig hobbiszinten foglalkozik zenéléssel. 1999-ben édesanyja betegsége miatt költöztek vissza Magyarországra.

 

 

Viktor Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével, Benjaminnal Twinz néven alapítottak együttest. 2006-ban készítették el első és egyetlen videóklipjüket „Aranyásók” címmel, de a remélt siker akkor még elmaradt.

Először az M1 A Társulat című műsorába jelentkezett, melyben friss, tehetséges színészeket kerestek az István, a király rockoperához. Ebben a műsorban Viktor a középdöntőkig jutott, továbbjutásának akadálya elsősorban az akcentusa volt.

 

 

2008-ban jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába, melyben az addig rekordszámú, körülbelül tízezer jelentkező közül került ki győztesen, így 2008-ban ő lett az „Év Hangja”. Viktor a verseny során bebizonyította a nézőknek és a szakmai zsűrinek zene iránti elkötelezettségét, tehetségét és szorgalmát.

 

 

2009 év elején jelent meg első albuma Király Viktor: A döntőben elhangzott dalok címmel, amely a Megasztár 4 döntőiben elhangzott számokból tartalmaz válogatást. Még abban az évben meg jelent Viktor első szóló videóklipje, amelyet a Forgószél című számához forgattak, majd jött második albuma Király Viktor címmel, melyen már a saját dalai hallhatók. A következő évben a harmadik Solo című lemeze is megjelent, amelyen tíz új, angol nyelvű dal hallható. 2014-ben pedig napvilágot látott a 3rd Dimension című albuma is.

 

 

2012-ben először jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójába, ahol a legjobb négy között végzett testvérével közös daluk. 2014-ben és 2017-ben is megmérettette dalát a műsorban és jutott szintén a legjobb négy közé.

2015-ben az amerikai The Voice tehetségkutatóban is bemutatkozott és olyan világsztárok előtt énekelhetett, mint Gwen Stefani, Adam Levine, Pharrell Williams és Blake Shelton.

 

 

Láthattuk zsűritagként Az ének iskolája című gyermek-tehetségkutatóban, a Star Academy és a Sztárban sztár +1 kicsi műsorokban. 2017-ben a Sztárban sztár ötödik évadának második helyezettje lett. Szerepelt a Csináljuk a fesztivált!, A nagy duett, az Ázsia Expressz műsorokban is.

2020-ban ő vehette át a Szenes Iván-díjat.

OTT VOLTUNK: Takács Nikolas, Radics Gigi és Király Viktor énekétől volt hangos Nagymegyer

 

 

Roni, ATEMPO.sk