Ismét várja a jelentkezőket a Snétberger Program

Új év, újra Snétberger kurzus: elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12. évfolyamára. A tavaly 10 éves jubileumát ünneplő Programban hatvan, többek között hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett felsőörsi Snétberger Központban. Idén újra személyes meghallgatás keretében 3 helyszínen, és a tavalyihoz hasonlóan online formában is várják a jelentkezéseket 2022. május 10-ig.

A Snétberger Központ 2022 nyarán kezdődő ösztöndíjas kurzusára olyan tehetséges,

hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiataloknak a jelentkezését várják, akik már elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket.

Idén három helyszínen, Budapesten, Nyíregyházán és Pécsett lesznek személyes meghallgatások, emellett a fiatalok online beküldött bemutatkozó videóval is pályázhatnak 2022. május 10-ig.

JELENTKEZZ ONLINE

A hazai tehetséggondozás zászlóshajójának számító programban a kezdetek óta minden évben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítheti zenei tudását. „A képzés a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően teljesen ingyenes. A 12 hetes jazz és klasszikus zenei képzésre a felsőörsi központunkban kerül sor.

Fontos kiemelnem, hogy a központ diákjai a képzésben normál iskolai tanulmányaik mellett vesznek részt, ezért sem a kurzus alatt, sem azt követően nem engedjük el a kezüket:

az év során mentor kíséri a munkásságukat, aki segít, ha elakadnának vagy ha biztatásra lenne szükségük.” – hangsúlyozta Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

 

Janszó Orsolya és Snétberger Ferenc

 

A Snétberger Program 2021-ben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját, melyet teltházas zárókoncerttel koronáztak meg a Zeneakadémián.

„A 10 év alatt olyan, ma már évtizedes tapasztalattal és számos hazai és nemzetközi színpadokon szereplő zenészekkel büszkélkedhetünk, mint Fehér Elemér, a felvidéki Janszó Orsolya vagy Koncsecskó Péter. Egykori diákjaink közül vannak, akik ma már mentorként, tanárként segítik az ide érkező diákokat.

A 12. évfolyam diákjai ugyanilyen lehetőséggel vehetnek részt a Programban és reméljük, hogy a jövőben ők is hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek majd, mint korábbi diákjaink.” – tette hozzá Snétberger Ferenc, a program alapítója, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

ATEMPO.sk
Fotó: Snétberger Zenei Tehetség Központ