Az online térben költöznek a Komáromi Egyetemi Napok (+PROGRAM)

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Komáromi Egyetemi Napok rendezvénysorozatát a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata 2021. április 19-23-a között. A program ezúttal az online térben valósul meg hétfőtől péntekig.

A programban találkozhatunk többek közt Borbély Alexandra, Nagy Ervin színészekkel, Durica Katarina íróval, Hodossy Katalinnal, Szalma Nikolettával (Vidu), valamint a Beneath My Skin zenekarral is.

A rendezvénysorozat hétfőn fél tizenegykor indul a Megnyitóval, melynek keretén belül a Selye János Egyetem rektora, Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Páldi Ádám köszönti a résztvevőket, majd tizenegy órától a Mi folyik a színfalak mögött? című beszélgetés következik Borbély Alexandrával és Nagy Ervinnel. Délután kettőtől Durica Katival beszélgetünk a megjelent könyveiről. Tizenhat órától Szalma Nikolett tart előadást Önmegvalósítás fiatalon – Vidu receptje szerint címmel. A hétfő estét egy játékkal, a Skribbllel zárjuk.

A keddi napon reggel kilenc órától Garai-Fodor Mónika ad elő Trendek, tendenciák a marketingkommunikációban: kihívások, megoldások a fogyasztói hatalomátvétel idején témában. Tizenegy órától a Nemzetközi mobilitási lehetőségekről a Selye János Egyetemen hallhatunk többet Kinczer Adrienntől és Bothová Fannytól. Tizenhárom órától Varga János beszél nekünk Az Európai Parlementről, és ami mögötte van. Délután fél négytől a The Path SM tart előadást a Játékos menedzserek életéről. A Komáromi Egyetemi Napok keddi napja a Művészetek Éjszakájával zárul, a program tizenkilenc órakor kezdődik, ahol az egyetemisták bemutatják műveiket.

Hétfő és a kedd a közélet, a szerda pedig a tudományosság jegyében telik majd.

A szerdai napon reggel nyolc órától kerül sor a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulójára. Délután öt órától Strédl Terézia előadását hallhatjuk, ami a Mi vagyunk a Z generáció – mi kell a boldogsághoz? címet viseli. A szerdai nap zárasaként az Among Us játékban vehetünk részt.

 

Komáromi Egyetemi Napok 2021

 

A csütörtöki napot reggel kilenc órakor egy Kerek”asztal” beszélgetés nyitja meg A szakmai gyakorlat és munkaadói témával. Tizenegy órakor a Karrier-tanácsadás a Selye János Egyetemen előadás résztvevői lehetünk. Délben Virtuális Állásbörze – az álláskeresés legmodernebb és legegyedibb módjai előadásra kerül sor. Tizenhárom órától a Nagyvállalat és az ajánlat (cég és munkahelyi pozíciók bemutatása és karrierépítési lehetőségek) előadáson vehetünk részt. Délután három órakor Hodossy Katalin ad elő, Kertből a tányérra cím alatt bemutatja nekünk, milyen ételeket ehetünk nyers vegánként, pénztárca kímélően. Fél öttől Szépe Csilla tart Online tornát mindenkinek. A napot pedig egy esti Kahoot! kvízzel zárjuk, ami tizenkilenc órától egészen éjfélig tölthető ki.

A pénteki nap a lezárása a Komáromi Egyetemi Napoknak. Reggel kilenc órától Beszélgetés a jövőért – Komáromi magyar oktatás című előadás résztvevői lehetünk, ahol Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere, Dr. habil. PaedDr. György Juhász, PhD. egyetemünk rektora és további felvidéki magyar intézmények vezetői közreműködnek egy kerekasztal beszélgetés keretein belül. Fél tizenkettőtől Toth Victor beszél Más szemszögből az egészségről címmel. Délután fél négytől Pék Pál ad elő Körforgásos gazdaság, fenntartható régiók és zero waste életmódról. Tizenhét órától a Beneath My Skin – út a Dal 2021-be előadás résztvevői lehetünk. A XVI. Komáromi Egyetemi Napokat tizenkilenc órai kezdettel egy Podcast résszel zárjuk le.

Az egyes előadásokhoz tartozó aktuális linkek a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzat Facebook oldalán kerülnek megosztásra. A Selye János Egyetem vezetősége és Hallgatói Önkormányzata sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt eme rendhagyó formában megrendezésre kerülő rendezvénysorozatra, ami már évek óta részét képezi mind az intézmény, mind a város életének, hagyományainak.

ITT KÖVESD ONLINE

 

Program

Április 19. (Hétfő)

10.30 Ünnepi megnyitó
11.00 Mi folyik a színfalak mögött? Beszélgetés Borbély Alexandrával és Nagy Ervinnel
14.00 Durica Kati és könyvei
16.00 Szalma Nikolett: Önmegvalósítás fiatalon – Vidu receptje szerint
19.00 Játék – Skribbl

 

Április 20. (Kedd)

09.00 Garai-Fodor Mónika: Trendek, tendenciák a marketingkommunikációban: kihívások, megoldások a fogyasztói hatalomátvétel idején
11.00 Nemzetközi mobilitási lehetőségek a Selye János Egyetemen
13.00 Varga János: Az Európai Parlament és ami mögötte van
15.30 The Path SM – A játékos menedzserek élete
19.00 Művészetek éjszakája

 

Április 21. (Szerda)

08.00 TDK
17.00 Strédl Terézia – Mi vagyunk a Z generáció-mi kell a boldogsághoz?
19.00 Játék – Among Us

 

Április 22. (Csütörtök)

09.00 Szakmai gyakorlat és munkaadói kerek”asztal”beszélgetés moderátor: Badari Boglárka, előadók: (Henkel, Mol, Paragraf s.r.o., Camarum Trade s.r.o.)
11.00 Karrier-tanácsadás a Selye János Egyetemen előadó: Ištvánik Norbert
12.00 Virtuális Állásbörze bemutató – Az álláskeresés legmodernebb és legegyedibb módja előadó: Ištvánik Norbert, Szaniszló Zoltán CEO
13.00 A nagyvállalat és az ajánlat (cég és munkahelyi pozíciók bemutatása és karrierépítési lehetőségek) MOL és az EXXONmobile

15.00 Kertből a tányérba Hodossy Katalin tanácsai
16.30 Szépe Csilla – Online torna mindenkinek
19.00 Kahoot! kvíz (éjfélig)

 

Április 23. (Péntek)

09.00 Beszélgetés a jövőért – Komáromi magyar oktatás
11.30 Toth Victor – Egészség más szemszögből
15.30 Körforgásos gazdaság, fenntartható régiók és zero waste életmód – Farkas Iván és Pék Pál
17.00 Beneath My Skin – út a Dal 2021-be
19.00 Podcast

EZ, ATEMPO.sk