Nézzétek meg a parkfoglaló gálát a Magyar Állami Operaház sztárjaival

Felvételről lesz látható ma este a Magyar Állami Operaház 2020/21-es évadának első és legnagyobb szabású gálaműsora, a Parkfoglaló az Eiffel Műhelyház Kodály Zoltán parkjából, ahol közreműködőként a felvidéki Balga Gabriella is fellépet.

A 21 magyar énekes szólista koncertje 2021. május 9-én, vasárnap 22.10-től látható az M5 csatornán.

Az Eiffel Műhelyház körüli hatalmas park adott otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen az Opera művészei léptek a közönség elé. A felvételről közvetített műsorban a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei csendülnek fel Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig, de a könnyedebb műfaj felé is kitekintünk az operai igénnyel megírt Porgy és Bess, West Side Story és A denevér című darabokkal.

Színpadra áll Balczó Péter, Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szántó Andrea, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett.

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az Opera Zenekart Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi főzeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja. Rendező Almási-Tóth András.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

Roni, ATEMPO.sk / opera.hu