"A tömegek tenorja" – a Pavarottiról készült különleges életrajzi film a tévében

Ron Howard készített portréfilmet a világ talán leghíresebb operaénekeséről: végig járta a nagyszerű tenor életútját, keresve a választ, miért szerették őt annyira.

"A tömegek tenorja" néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg. 

 

 

Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett angol-amerikai életrajzi dokumentumfilmben soha korábban nem látott felvételeket, illetve kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival, rokonaival és őt a rajongásig szerető híres emberekkel. 

Luciano Pavarotti, aki sok millió emberrel szerettette meg az operát

Tisztelői közé tartozik Spike Lee, Stevie Wonder, Diana hercegnő, Bono, Nelson Mandela, Plácido Domingo, José Carreras, Zubin Mehta, Kofi Annan, Phil Donahue és még sokan mások.

A 2019-ben megjelent alkotást április 20-án, szombaton 21.30-tól láthatjuk a DUNA Televízió cstornán.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: SASHA GUSOV DECCA RECORDS