Neves jazz zenészek muzsikálnak online a Velencei-tó partjáról (VIDEÓ)

Különleges zenei eseményen ünnepelhetünk augusztus 2-án 20.00 órától Gárdonyban, a Holdfény sétányon, a móló Vízi Színpadán. A Sun Goes Down Jazz Móló elnevezésű ünnepen Pocsai Kriszta, Bögöthy Ádám, Cseke Gábor, Dobai István, Mohai Tamás, valamint Potesz Balázs lépnek fel, hogy a jazzkedvelő közönség számára igazi ünnepi hangulatot varázsoljanak a Velencei-tó partján. Jó hír, hogy az eseményt online is bárki követheti a Phonic Chat zenei platform Youtube csatornáján.

A Sun Goes Down Jazz Móló különlegességét a kimagasló zenészek játékán kívül az is adja, hogy a Velencei-tavi zeneszerető vállalkozók és szolgáltatók nagylelkű közösségi támogatásával valósul meg.

Az esemény a Phonic Chat Zenei Workshopok záróakkordjaként fog debütálni, ezúttal élőben fognak elhangzani a zenei műhelymunka-sorozat válogatott dalai neves jazz művészek előadásában. A sorozat programjait eddig hat alkalommal láthatták az interneten a nézők a zenei platform Youtube csatornáján.

A Workshopok zenei koncepcióját Kiss G. László, Tamás Kinga és Poór Dénes találták ki. Olyan online, interaktív adásokat terveztek, amelyekbe alkalomról alkalomra különböző hátterű, különböző zenei hagyományokból jövő zenészeket, zeneszerzőket invitáltak. Az egy-egy workshopra összehívott csapat egyikőjük saját szerzői darabjait hangszerelte át és adta elő élő közvetítésben a közönségnek.

A hat alkalommal Bágyi Balázs, Mohai Tamás, Tzumó Árpád és Pocsai Kriszta, Szirtes Edina Mókus, Cseke Gábor és Szőke Nikoletta szerzői darabjait dolgozták fel a meghívott zenei stábok. A nézők bekapcsolódhattak kérdéseikkel az adásba, aktív részesei lehettek a műhelymunkának.

A pandémia alatt online megrendezett workshopok záróakkordja lesz az élő esemény, ahol ezúttal Pocsai Kriszta énekel, Bögöthy Ádám bőgőzik, Cseke Gábor zongorázik, Dobai István gitározik, Mohai Tamás gitározik és énekel és Potesz Balázs dobol.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk