Mozikban Spielberg West Side Story-ja (VIDEÓ)

Mozikban Spielberg West Side Story-ja (VIDEÓ)

Megérkezett a mozikba Steven Spielberg rendezésében a legendás West Side Story című musical új filmadaptációja. Magyarországon december 9-től, Szlovákiában december 10-től látható, a filmzenei album pedig december 10-én jelenik meg.

Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi, a főszerepekben Ansel Elgort-ot és Rachel Zeglert láthatjuk. A vásznon feltűnik az 1961-es mozi egyik Oscar-díjas szereplője, Rita Moreno is.

A 20th Century a forgatását már 2019 októberében befejezte, de a járvány miatt csúsztatták a bemutatót.

 

 

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában.

A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban - akárcsak Rómeó és Júlia történetében - tragédiába torkollik.

A musical 1961-es filmfeldolgozását Jerome Robbins és Robert Wise rendezte és minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje lett. A 10 aranyszoborral jutalmazott alkotás igazi örökzöld alapműnek számít a filmtörténelemben.

Roni, ATEMPO.sk