Komáromba látogatott el a Partitúra csapata – népszerű művészeink is bemutatkoznak

Komáromot a Duna Televízió Partitúra című műsora is feltette a Kárpát-medence kulturális térképére. Szombaton délelőtt 9.20 perctől lesz látható a Dunán a népszerű műsor legújabb adása.

Két Komárom, egy város: A Duna nem csak elválasztja, de össze is köti a magyar és a szlovák oldalt.

Bolyongunk Komárom utcáin, a város híres szülöttének, Jókai Mórnak nyomában, az Öregvárba és a Csillagerődbe is ellátogatunk: utóbbi páratlan kincseket őriz, ide kerültek a Szépművészeti Múzeum sokáig hányattatott sorsú gipszöntvényei, így az antikvitástól a XVI. századig a világ legismertebb szobrászati alkotásainak pontos mását csodálhatjuk meg a több mint 7000 négyzetméteres kulturális központban. Szó lesz Brigetióról is: Komárom területén épült fel a Római Birodalom jelentős katonai tábora, így a terület az egyik leggazdagabb régészeti lelőhelyünk.

Páratlan kincsek, pezsgő kulturális élet, a Komáromi Jókai Színház fiatal művésze, Béhr Márton és édesapja, a Ghymes együttesből is ismert Béhr László is mesél, miközben egy izgalmas kiállítóteret is megismerhetünk, na és Füzik Szilvia szlovákiai magyar képzőművészt is a Limes Galériában.

Szó lesz a civil kezdeményezések erejéről, összetartásról és összetartozásról.

Olyan csodálatos művészeket is hallunk muzsikálni, mint Lakatos Róbert brácsaművész, aki mellesleg a helyi művelődési központ igazgatója is, énekel nekünk Korpás Éva és lánya, Lakatos Lili, valamint a Jókai Színház művésze, Szvrcsek Anita, aki az idei Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján a legjobb női főszereplőnek járó díjat nyerte el.

Tartsanak Miklósa Erikával, Batta Andrással, Novák Péter rendezővel és a Partitúra csapatával.

ITT NÉZD ONLINE
Ha később néznéd vissza itt keresd

 

Partitúra – kulturális felfedezőút Magyarországon, nyitott szívvel, együtt. Ez a mottója a Virtuózok zsűrijéből – is – jól ismert páros, Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész új műsorának. A Partitúra alkotói Novák Péter rendezésében közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak. Olyan országos túrára csábítják a nézőket, ahol a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését követhetik nyomon.

EZ, ATEMPO.sk