DALPREMIER: Szarka Tamás – Tulipán

Szarka Tamás

Szarka Tamás új dallal jelentkezik. A Tulipán nem csupán Tamás repertoárjának új darabja, hanem egyben az Így tedd rá! népi játék, néptáncmódszertani program hivatalos zenéje is.

„A dal már megszületett, amikor találkozhattam vele” - mondta Balatoni Katalin, a program vezetője és egyben Szarka Tamás munkatársa. „Éreztem, hogy ez a zene teljes egészében kifejezi a saját és a programom világát. A tulipán gyerekkorom óta végigkíséri az életemet: az óvodai jelemtől egészen odáig, hogy az Így Tedd Rá! program védjegyévé is vált, valamint a legfőbb módszertani eszközünk lett.

A zene pontosan azt képviseli, amit én is és a tulipán is, hogy a magyar kulturális értékeket tovább kell örökítenünk a mai világunknak megfelelően úgy, hogy az érték megmarad, de élhetővé tesszük. Ezt képviseljük. Tamás a zenében, mi pedig a pedagógiában. Most minden adott volt ahhoz, hogy ez eggyé váljon.” - mondta Katalin, akitől megtudtuk, hogy március 25-én Kassára is ellátogat az Így tedd rá csapata.

 

Az újdonsághoz a közeljövőben klip is készül és a közös munka biztosan további gyümölcsöket is szül majd. De addig is szóljon a Tulipán:

 

 

Tamás pár nap múlva, március 18-án a budapesti Nemzeti Színházban mutatja be Az ég szerelmére című 15 dalt felvonultató új szerzői albumát. A koncerten számos zenésszel és vokalistákkal áll majd színpadra. Vendégelőadók is csatlakoznak az élményhez: Olt Tamás, a Nemzeti Színház színésze és Eszes Viki A Dal-ban megismert The Couple formáció énekesnője. Mindketten a Nemzeti Színházban futós Éden-Földön sikerdarab előadói.

 

A végére pedig itt a Tulipán dalszövege:

Szélnek szárnyán ülök én
mikor akarok,
tenger árja ha zavar,
azon utazok.
Tűnik, tűnik a remény,
Kicsi tünemény
az ég alján, közepén
és a tetején.

Felhőim habjai közt pirul a világ,
ingemet az utamon szívem viszi át.
Az orcám tulipán,
feléd mutatnám,
a levele de színesen,
tekeredik a szívemen.
Az egész világot
rögtön odadnám,
ha a csúfot is széppé
vígasztalhatnám.
Muzsika vállán repülök én,
Gyönyörű táncán pirulok én.
Megesik a szerelem,
mint az anyaföld,
ha belehull a férfi,
szeme mohazöld.
Illat, illat a világ,
Szádon a szirom,
attól részeg pokol
és a paradicsom.
Az orcám tulipán...
Megesik a szerelem,
mint a magas ég.
ha belehull a lánka,
szeme csuda kék.
Csillagokba kiabál,
könny a szemeden,
belepusztul halál,
ha izzik szerelem.
Az orcám tulipán...

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk