Itt Gorlo Volka első klipje - TARANTÍNÓ (VIDEÓ)

A felvidéki Gorlo Volka formáció 2018-ban indult útjára a Farkas, a Mézes, a Németh meg a Bob zenekar utódjaként Farkas Meli és Mézes Zoli jóvoltából.

Először duóban mutatkoztak be, majd a múlt év tavaszától már teljes zenekarként működnek a következő felállásban:

Farkas Meli - ének, akusztikus gitár
Mézes Zoltán - vokál, elektromos gitár
Szabó Gábor - basszusgitár
Gőgh Ákos (oggy) - dob

Most pedig megérkezett a formáció első dala egy kis videóval is körítve. „Elég bő a repertoárunk, amihez idő kellett, hogy a dalokat áthangszereljük, újraálmodjuk és elnyerjék végleges formájukat. Most ebből mutatunk egy kis ízelítőt” - tudtuk meg Farkas Melitől, a zenekar vezetője.

 

Gorlo Volka

 

TARANTÍNÓ címet kapta az újdonság. „Hogy miről szól? Nem akarom befolyásolni a hallgatókat, mert bízom benne, hogy mindenki megtalálja a sorait a dalban ... A bennem, körülöttem lévő változások, hatások ihlették, az elfogadásról szól.

Fáj látni, hogy minden ami más, idegen, ami egy picit is eltér a társadalmi normától, az félelmet kelt az emberekben. Az ember nem születik kirekesztőként, a másoknak való megfelelési vágy teszi azzá. Nem vagyunk egyformák és ez a szép az életben. Ki szőke, ki szeplős, duci vagy meleg, zsidó vagy ateista, de mindezek ellenére esélyt kéne adnunk a megismerésre egy kávé mellett...Olyan boldog lenne a világ!” - árulta el Meli, aki a szöveget és a zenét is írta.

A dalhoz spontán született egy klip is. „Mentes minden profizmustól és önerőből készült. Szempont volt, hogy a lehető legkevésbé költséges legyen. Tudjuk, hogy több sebből vérzik, de ennek ellenére mi szeretjük, nagyon jó hangulatban telt a forgatás, és Oggy a lehető legjobbat hozta ki a kevés nyersanyag összevágásából.”

És akkor most itt az idő, hogy meg is nézzük a TARANTÍNÓ-t!

 

 

A most megjelent újdonság az első lépés. „Szépen lassan szeretnénk haladni, havonta kiadni egy- egy dalt, hogy a köztudatban tudjunk maradni. A már meglévő dalok felvételével pedig lezárnánk egy korszakot.

Terveink között volt, hogy korábban már megjelentetjük az egyik megzenésített versünket, viszont elég nagy bürokráciában élünk. A jogdíjak intézése döcögősen halad és a videó készítése is még folyamatban, de bízunk benne, hogy annál szebb lesz :)”

De nincs megállás. „Folyamatosan születnek az új szövegek, dallamok. Több helyre szeretnénk eljutni zenénkkel, bár a tavalyi év is már felülmúlta várakozásainkat :)” - zárta a beszélgetést Meli.

Sok sikert kívánunk nekik mi is. Keressétek őket a közösségi oldalukon, ahol akár koncertet is tudtok foglalni, vagy pedig figyelemmel kísérni a tevékenységüket.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Krisztián