Én kimenék küskertembe - Korpás Éva klipjében táncol lánya, Lili (+VIDEÓ)

Korpás Éva legújabb klipje az Én kimenék küskertembe című dalához készült. Ez már a második megjelenés a nemrég kiadott Fecském című lemezről.

„Egy Moldvai népdal feldolgozása ez, méghozzá az egyike azoknak a népdaloknak, melyeket még abban az időszakban "fedeztem fel" és tanultam meg, amikor elkezdtem érdeklődni a népdalok iránt, úgyhogy elég régen.” - árulta el az énekesnő a dallal kapcsolatban.

Az klipnek van egy érdekessége.

„Mivel a lányom ritmikus gimnasztikázik, az az ötletem támadt, hogy a két művészeti ágból, egyik a másikat alátámasztva, egy csodaszép kompozíciót lehet megalkotni. És az meg egy különleges érzés és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy mindezt a 18 éves Lili lányommal tudtuk megvalósítani.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A tervek között szerepel, hogy újabb dalok is megjelennek klip formájában. „Van még pár olyan zeneszám a lemezen, amire a fejemben már ott bimbózik a gondolat a videót illetőleg, de mindannyian tudjuk, hogy sajnos, ennek anyagi vonzatai vannak, és bizony ezek szabják a korlátokat. Csak támogatásokkal lehet ilyen projekteket megvalósítani.

Szerencsére a Fecském című új lemeznél és a videók készítésénél is a több kis támogatást nyújtó szponzor, illetve állami szervek mellett oroszlánrészt vállalt a terveim megvalósításában egy szlovák úriember, ami példaértékű, aki nagymamája révén magyar gyökerekkel rendelkezik, és akinek a magyar népdal a gyermekkorát idézi fel, még ha már a magyar nyelvet nem is beszéli (ő az Unipharma vezérigazgatója, Dr. Tomislav Jurík).”

Természetesen lesz lehetőség a lemez anyagát fellépéseken is élvezni. „A koncertek most kezdenek szerveződni és valószínű késő tavasszal és a nyár folyamán lesz a közönség számára élőben is élvezhető újra. Addig pedig marad a lemez hallgatása:-).”

Hogy milyen volt az elmúlt év? „Ha visszagondolok a 2015-ös évemre, hirtelen nem is jut eszembe semmi más, csak a folyamatos tevékenység a lemezzel. Ez töltötte ki mindennapjaimat. Persze emellett koncerteztem teljesen más projektekkel is, ami mindig örömet és felemelkedést biztosított számomra.”

És ami az új évet illeti. „A 2016-os évet kíváncsian várom, hogy mit hoz az életemben, mint magánemberként, mint szakmailag. De tény, hogy mindenért tenni kell... A legjobban viszont azt várom, hogy Lili lányom hazatérjen Mexikóból, ahol június végéig tartózkodik cserediákként. De addig még sokat kell aludni! :-)”

EZ, ATEMPO.sk