A Tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok

A Tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok

A Virtuózok 4. évada az elődöntőkkel folytatódik. Először a Tinik korcsoportjának legjobbjait láthatják a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójának nézői a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán.

A 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban kilenc tehetség bizonyíthat: Beke Márk (harsona), Urbán Benjámin (zongora), Fazakas Tamás (magánének), Bencze Máté (szaxofon), Pethő Rebeka (fuvola), Kiss Péter (harmonika), Varga Mária Kinga (fagott), Szabó Ágoston (magánének) és Temesvári Bence (cselló). Ők ezúttal a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében adják elő produkciójukat, Kovács László Liszt-díjas karmester, Kiváló Művész vezényletével. A fellépők közül hárman jutnak a döntőbe.

Az előző évadokhoz képest megújult stúdióképpel és látványvilággal várja a műsor a nézőket. A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám.

Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.

ATEMPO.sk / MTI