Határon túli helyszínekre is eljutnak 2023-tól a Déryné program előadásai

Jövő évtől Kárpát-medencei hatókörűvé válik a Déryné színházi program - mondta el a Déryné ifjasszony című tévéjáték budapesti díszbemutatója előtt tartott sajtótájékoztatón a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára.

Pataki András hangsúlyozta: a Déryné program azokat a térségeket is minőségi színházi élményekkel gazdagítja, amelyekben a kultúrához való hozzáférés kevésbé biztosított, a "kőszínházak által el nem látott" területekre juttat el értékes kulturális javakat.

Mint hozzátette, a Déryné program 2023-tól Kárpát-medencei hatókörűvé válik: a Ferenczy István-alprogram Erdélyt és Kárpátalját célozza majd, a Kaszás Attila-alprogram a Felvidék és Ausztria településeit fedi le, míg a Soltis Lajos-alprogram a Délvidék, Horvátország és a Muraköz régióiba juttatja el a színházi élményeket.

A program keretében többek közt a felvidéki Csavar Szináz, a Zenthe Ferenc Színház, a Turay Ida Színház, Pindroch Csaba, Hobo, és mások előadásai tekinthetőek meg.

A programról részletesen

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Déryné program