Kern András főszereplésével készül krimi-vígjáték – színészlegendák is csatlakoznak a forgatáshoz

Krimi-vígjáték kedvéért állnak ismét kamera elé a legnagyobb hazai színészlegendák. Rejtélyes haláleset egy színészotthonban – ez az alaptémája a MA ESTE GYILKOLUNK című krimi-komédiának, amelynek forgatása a napokban kezdődött el.

Az Agatha Christie stílusát idéző alkotást forgatókönyvíróként Köbli Norbert, rendezőként Fazakas Péter jegyzi, a főszerepet Kern András játssza. A MA ESTE GYILKOLUNK mozipremierje 2024 februárjában várható.

Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. „Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk.” – mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

 

MA ESTE GYILKOLUNK

 

A MA ESTE GYILKOLUNK krimi-vígjátékban egy sor színészlegenda – Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati – játszik. A fiatalabb generációból szintén számos kiváló művész kapott szerepet: a vásznon feltűnik majd Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

 

MA ESTE GYILKOLUNK

 

A fordulatos krimi-komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a FÉLVILÁG, A BERNI KÖVET, és az ÖRÖK TÉL írója, rendezője a többek között a SZABADSÁG – KÜLÖNJÁRAT és az ÁRULÓK című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter. A producer Lajos Tamás, aki az elmúlt években számos alkotást – például az ÖRÖK TÉL, az IDA REGÉNYE és a BLOKÁD című filmeket – vitt sikerre. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagysikerű, 2022-es A JÁTSZMA című filmdrámát is.

A forgatás a tervek szerint július végéig tart. A film jeleneteit egy különleges helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében veszik fel.

 ATEMPO.sk / NFI
Fotó: Filmpositive