A Carson Coma és Ficture is ott lesz BuSH fesztiválon

Mások mellett Stimming, a Love'n'Joy, a Klawo, az Elephants From Neptune és Lenny, a hazai színtérről a Carson Coma és Sisi is fellép a kelet-európai régió izgalmas előadóit felvonultató Budapest Showcase Hub-on (BuSH) november 2-től 4-ig.

A nyolcadik alkalommal megrendezendő belvárosi klubfesztiválon hat helyszínen várják azokat, akik a friss, előremutató zenékre kíváncsiak. A BuSH konferencián és workshopon a nemzetközi és hazai zeneipar képviselői is jelen lesznek.

A rendezvény programjainak az Akvárium Klub, a Rumbach utcai zsinagóga, az egykori Tesla felső két szintjén található Loft és Black Hall, a Gödör Klub, a Központ, valamint a Turbina ad helyet. A BuSH-on nappal a színtér legjobb és legbefolyásosabb szakemberei tartanak előadásokat a Kazinczy utcai Loft-ban, este pedig tizenöt ország összesen negyven előadója tölti meg zenével Budapest hat klubját és pop-up helyszínét. Az utolsó este, november 4-én a Heavy AF elnevezésű, hangos zenékre szakosodott showcase keretein belül a keményebb riffek kapnak főszerepet.

Felvidékről fellép Ficture, azaz Tokár Gábor zeneszerző, zenei producer, hangdizájner, dobos, akivel a Központban találkozhatunk november 3-án, pénteken 23.00 órától.

„A legjobbkor jött a felkérés” – A Marcelházáról indult Tokár Gábor a Vad Fruttik új dobosa

 

 

A fellépők között lesz a német származású zenei dj-producer, Stimming, lüktető ütemeikkel érkezik hozzá a Pure Lust-ból Daniel Santiago és Daniel Ban; az élő zene kedvelőit a lengyel származású gitárművész és dalszerző, Jakub Ziteczky energikus koncertje várja.

Szintén a BuSH vendége lesz az egyik legnépszerűbb ukrán indie-rock zenekar, a Love'n'Joy, amelyet idén a Music Moves Europe Award-ra jelöltek. Fellép a szintén lengyel Klawo lüktető lo-fi, garage, nu-jazz és hip-hop elemeket egyesítő zenéjével, amellyel idén megnyerte a romániai Jazz in The Park fesztivál fődíját.

A Duo Ruut két észt lány álomszerű produkciója, amely mindössze egy citera közreműködésével zajlik. Az elmúlt évek során bejárták a világ zenei fesztiváljait (Womex, ESNS), de az amerikai KEXP műsorában is szerepeltek. Szintén észt fellépő lesz az Akváriumban az Elephants From Neptune, a balti ország legismertebb és legnépszerűbb rockzenekara. Jön továbbá Lenny, a cseh dal- és zeneszerző, aki már Mike Shinodával (Linkin Park), az Imagine Dragonsszal, LP-vel és Emeli Sandéval is dolgozott együtt.

Szlovákiából ott lesz az Xces formáció kitűnő zenészekkel (Tomo Michalcak - ének/gitár/elektronika, Stefan Tomko - gitár, Daniel Griglak - basszusgitár, Boris Basista – dob), valamint a 20 éves Nina Kohout is.

 

 

A magyar színtér képviseletében a Carson Coma exkluzív klubkoncertet ad az Akváriumban. Fellép a Lazarvs, Sisi, Duckshell és a Flanger Kids, különleges lemezbemutatót tart a Rumbach utcai zsinagógában a Devil's Trade, bakelit megjelenős bulit a Freakin' Disco, és hét év után újra összeáll a Makrohang.

A BuSH konferencia és workshop programjában több panel foglalkozik a mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatával, de szó lesz a környezetbarát lemezkészítésről is. A résztvevők között lesz Beckie Sugden brit ügynök, aki a nyolcszoros Grammy-díjas énekes, dalszerző, producerrel, Anderson.Paakkal is dolgozik együtt. Ő arról beszél, miként látják a kelet-európai piacot, és minek kellene történnie ahhoz, hogy úgy érezzék, érdemes befektetni az itteni előadókba.

A workshop lehetőséget ad "gyorsrandira" a régió fontos zenei szereplőivel, de lehet dalszövegírást tanulni és a kiadóválasztás is szóba kerül. A Carson Coma énekese, Fekete Giorgio arról mesél a közönségnek, milyen úton jutott el a sikeres zenei karrierig.

Idén egy rendhagyó Record Store Tour is bekerült a programba, így vezetett séta keretében lehet megnézni a város különböző ikonikus lemezboltjait.

EZ, ATEMPO.sk