Rimaszombati gálán derül ki, melyik lett az év magyarnótája

Rimaszombatban rendezett gálán, a Dankó Rádió november 23-ai klubrendezvényén jelentik be az év magyarnótáját.

Az elsőkörös szavazás után a harminc legtöbb voksot kapott magyarnóta kerül a második fordulóba, amely november 7-től 17-ig tart - mondta Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója.

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója hallgatóival közösen keresi az év magyarnótáját, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval.

"Az anyaországban és a határon túl élő magyarok figyelmét egyaránt fel akarjuk hívni erre a dallamkincsre, amelynek közösség-összetartó ereje van" - mondta.

Nádas György humorista, a Dankó Rádió műsorvezetője arról beszélt, hogy kedvenc magyarnótái közé tartozik a Nád a házam teteje, az Eger városa, papok városa, valamint a Kék nefelejcs.

"Gyönyörűek a magyarnóták, olyanok, mint a magyar népdalok, de a városi embereket is elérik. Nem is igazán felnőtt férfi az, akinek nincs nótája. Úgy érzem, napjainkban ismét rangja van a magyarnótának" - fogalmazott Nádas György.

Eredics Gábor elmondta, hogy az első körben bármelyik magyarnótára lehetett szavazni a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailben, SMS-ben, vagy az MTVA címére, a Dankó Rádió szerkesztőségének küldött levélben.

"Hallgatóinknak segítünk a nótakeresésben, műsorainkkal impulzust adunk ehhez számukra. Öröm látni, milyen sok szavazat érkezik" - tette hozzá a csatornaigazgató.

A november 23-i rimaszombati gálán Nádas György is nótázni fog, a szavazás első néhány helyezett nótáját Budai Beatrix előadásában hallhatja a közönség.

A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki: több Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén.

A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása.

ATEMPO.sk