Csepregi Éva kitartásának köszönheti, hogy tehetsége nem veszett kárba

Már általános iskolában felfigyeltek tehetségére, és a Magyar Rádió Gyermekkórusának is tagja volt, családi körülményei miatt azonban nem tudott annyi időt szentelni az éneklésnek Csepregi Éva, mint szerette volna. Az énekesnő az M5 műsorában beszélt arról, miért tartja fontosnak, hogy egy előadó tisztában legyen azzal, milyen kórusban, harmóniában énekelni.

A kezdetek kezdetén az iskolában, majd a Magyar Rádió Gyerekkórusában is énekelt a Neoton Família énekesnője, Csepregi Éva. Az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában felidézte a napot, amikor felvételt nyert a nagy múltú énekkarba, és azt is megosztotta, miért kellett ideje korán elbúcsúznia a szeretett közösségtől.

„Elsőosztályos voltam, amikor édesanyám meglátta a Magyar Rádió Gyerekkórusának hirdetését. Ő már akkor, hat-hét éves koromban úgy érezte, hogy énekesnő lesz belőlem. Elvitt egy meghallgatásra, és tetszett nekik a hangom, felvettek. Elkezdtem az előkészítőt, nagyon élveztem, de rövid idő múlva családi okok miatt nem tudtam folytatni. Meghalt a nagymamám, iskolát váltottam, napközis lettem, és ezután már nem fért bele az időmbe a kórustagság. Ennek ellenére a zenéről később sem mondtam le. Anyukám hitt bennem, és én is saját magamban” – emlékezett vissza Csepregi Éva. Hozzátette, a harmóniában történő együtt éneklés képességét köszönheti ennek az időszaknak, amit a mai napig hasznosítani tud pályáján.

A Magyar Rádió Gyerekkórusa ismét felvételt hirdetett. A karvezető, Dinnyés Soma az adásban hangsúlyozta, a tanulásban és a szocializációban is segíthet a kórus. A jelentkezési határidő a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára április 12.

Az MTVA fenntartásában működő, Príma- és Bartók-Pásztory-díjjal elismert gyermekkórus rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek. Az együttes számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa számos országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MTVA