Albérlet az asztal alatt - lírai vígjáték Muzslán

2018. február 25-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel Roland Topor Albérlet az asztal alatt című lírai vígjátéka kerül bemutatásra, Éless Béla rendezésében a muzslai kultúrházban. Belépő elővételben 8 euró, a helyszínen 10 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Muzslai Alapszervezete.

 

Párizsban vagyunk egy nagy bérházban.

„Nagyon örülök Aubaiféche kisasszony, hogy albérlőként magánál lakhatok az asztal alatt!.” - - hálálkodik Dragomir ( Bodor Géza) kelet- európai bevándorló, aki remek cipész és szórakozásból még rajzolgat is.

„Szeretem hallgatni, ahogy kalapálgat és dudorászik az író asztalom alatt. Legalább nem vagyok egyedül…” - így Florence ( Kondákor Zsófi ), aki műfordító és éppen egy Dragomir anyanyelvén írott könyv fordításával bíbelődik.

E sajátos bérlő - albérlő viszonyból érdekes és mulatságos helyzetek sora születik.

No persze, a korábbi kapcsolatok, kötődések is alakítják sorsukat.

Megjelenik Raymonde (Valler Gabriella),a tapasztalt barátnő; aztán Gritzka (Mesterházi Gyula) az unokatestvér, tehetséges zenész ; majd Mark (Éless Béla) a Kiadó tulajdonosa; s mindegyikük megpróbálja a maga elképzelései szerint irányítani az eseményeket.

Hangulatos zenék emelik a kellemes vígjáték hangulatát, s a végén, mint a mesében…,no, de nem mondok el mindent! Inkább jöjjenek el !

 

Szereplők

Valler Gabriella - Raymonde Pouce
Kondákor Zsófi - Florence Aubaiféche
Éless Béla - Marc Thyl
Bodor Géza - Dragomir
Mesterházy Gyula - Gritzka

Zenei szerkesztő: Kokavecz Iván
Díszlet - tér: Éless Béla és Urbanek Attila
Jelmez: Nagy Imre
A rendező munkatársa: P. Tóth Erzsébet
Fordította: Bognár Róbert
Rendező: Éless Béla

ATEMPO.sk