A világ teremtése – a Csíkszerda kórus koncertje Budapesten

2018. október 26-a és 28-a között mutatja be legújabb előadását Veljo Tormis A világ teremtése címmel a Csíkszerda kórus a budapesti Regionális Waldorf Gimnáziumban (Lakkozó u. 1-5, Budapest, 1048). A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Adományokat köszönettel elfogadnak. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Előadások

október 26. péntek 19.00, 20.30
október 27. szombat 18.00, 20.00
október 28. vasárnap 16.00, 18.00

 

Veljo Tormis a 20-21. század emblematikus zeneszerzői közé tartozik: egész életműve az észt táj és mondavilág köré csoportosul. Művei egyedi hangon szólaltatják meg múlt és jelen közös problémáit, expresszív, ugyanakkor közérthető zenei világa megmagyarázhatatlan mondai térbe repíti a hallgatót és magát az előadót is. Ha van zeneszerző, aki egyből belopja magát azok szívébe, akik hallják zenéjét, Veljo Tormis az.

A Csíkszerda régóta kerülgeti e nagyformátumú zeneszerző életművét, idén pedig a Csíkhétfő számára elérkezett az idő, hogy ízelítőt adjon az “észt Kodály” kórusműveiből.
Veljo Tormis: A világ teremtése a zeneszerző látomásszerű teremtészenéiből áll össze egyetlen zenei szertartássá, ahol az énekesek a világ örök körforgását igyekeznek megéreztetni a hallgatókkal.

Vezényel Nagy Ida és Tóth Árpád

ATEMPO.sk