Pósfa zenekar - KAFEDIK 50 Ünnepi programsorozat Brünnben

2019. október 25-én, pénteken folytatódik a KAFEDIK - Kazinczy Ferenc Diákklub megalakulásának 50. évfordulójához kötődő ünnepségsorozat.

Már fél évszázada óvják a Brünnben tanuló magyar diákokat az unalomtól és a magánytól. Most is egy ünnepléssel szeretnék meglepni a volt és a jelenlegi tagokat. Legyen ez az az esemény, ahol különféle generációk találkozhatnak és szórakozhatnak együtt.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők Brünnbe.

 

Program

Október 25. (péntek)

16.00 Koszorúzás /Špilberk - Kazinczy Ferenc emléktáblája, KAFEDIK-fa/
Kazinczy Ferenc emléktáblájának ünnepélyes megkoszorúzása és a KAFEDIK megalakulásának 50. évfordulója alkalmából ültetett fa közös meglátogatása, az együvé tartozás és a közösségi érzés méltó kifejezése és annak megerősítése. Emellett megemlékezés Kazinczy Ferenc 260. születésének évfordulójáról. Éljük át minél többen ezt az élményt!
Találkozóhely: 15.45-kor a Masaryk-szobornál (Komenského náměstí)

18.00 Ünnepi fogadás /Kulturní dům Rubín - Makovského náměstí 3/

A péntek esti ünnepség a 50 éves szervezethez méltóan lesz olykor fennkölt, olykor megható, mélabús, emlékező, magasztos és büszkeséggel eltöltő, de lesz ugyanúgy felszabadult, vidám és lendületes is – mint amilyen a KAFEDIK és története maga.

A megnyitót és a köszöntőket követően összeállított kultúrműsor és vacsora kerül tálalásra. Az este további részében a Pósfa zenekar dallamait hallgathatjuk. Az egykori KAFEDIK-elnökök és -tagok nosztalgiázása remélik a közönségben is kedves emlékeket ébreszt, a fiatalabbaknak pedig bemutat egy kissé másfajta diákéletet.

Belépő az ünnepi fogadásra 500 korona (korlátozott számban kaphatóak). A belépő ára a kétszeri étkezést (vacsora, késői falatozás) is magába foglalja.

 

Október 26. (szombat)

13.00 Városnézés
Közös séta az óvárosban, ahol biztosan mindenki számára akad olyan hely, ahol még nem járt, vagy amelynek nem ismeri az érdekességeit.
Idegenvezető: Hortai Feri
Találkozóhely: Česká (az óra alatt)

20.00 Szülinapi Magyarbuli /FAVAL music circus - Křížovského 22/

Program

20.00 Kapunyitás
21.00 Előzenekar: Night Ride (Felvidék)
22.00 Főzenekar: Intim Torna Illegál (HU)
00.00 Afterparty: DJ Peter

Belépő elővételben 200 korona, a helyszínen 250 korona.

ATEMPO.sk