Szalonna és Bandája + Kelet Erő - a borsi Rákóczi-kastély átadási ünnepsége

2021. június 19-én, szombaton 11.00 órakor a megújult borsi Rákóczi-kastély ünnepélyes átadására kerül sor, melynek keretében többek közt Szalonna és Bandája ad népzenei koncertet.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

A felújított épületet Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság köztársasági elnöke és Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adja át.

A kastélyt 1579 körül Zeleméri Kamarás István tokaji várkapitány építette, pompás reneszánsz várkastéllyá pedig Lorántffy Zsuzsanna és I. Rákóczi György fejedelem építtette át. Az épület történelmi jelentőségét ma is az adja, hogy 1676-ban itt látta meg a napvilágot a magyar történelem kiemelkedő személyisége, a későbbi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc.

A kastély 2018-2021 között Áder János és Iván Gasparovics köztársasági elnökök kezdeményezésre a Magyar Kormány támogatásával újult meg.

 

Program

11.00 Ünnepi műsor, beszédek
12.20 Szalonna és Bandája népzenei koncertje

 

További programok

14.30 A „Kelet Erő” néptáncszövetség táncegyütteseinek műsora a szabadtéri színpadon
16.30 Az Ewald rézfúvós quintett koncertje a kastélyudvaron
17.30 A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertje a kastélyudvaron

A „Rákóczi három élete” c. kiállítás megtekintése előzetes regisztrációval, vezetett csoportokban lehetséges. A belépés díjtalan.

Tekintettel a nagy érdeklődésre és a járványügyi rendelkezésekre a rendezvényen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

REGISZTRÁCIÓ

ATEMPO.sk