Pressburger Klezmer Band koncert - Őszi Kulturális Napok Párkányban

Pressburger Klezmer Band koncert - Őszi Kulturális Napok Párkányban

2021. szeptembere és októbere között rendezik meg az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozatot Párkányban.

Fellép többek között a Pressburger Klezmer Band, a Bazseva zenekar és Paár Julcsi, a Volosi együttes valamint a TRIO SQUELINI és Csókás Zsolt.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

Szeptember 19. (vasárnap) – Városi művelődési központ

19.00 Korene-Gyökerek-Roots - A Pressburger Klezmer Band jubileumi koncertje

A 25 éves PREßBURGER KLEZMER BAND az európai world music jeles képviselője. „Gyökerek“ c. műsorával ünnepli negyedszázados fennállását négy szlovákiai városban rendezett koncertsorozatával. Műsorukban tradicionális klezmer táncok és jiddis dalok feldolgozásai szerepelnek.

 

Október 17. (vasárnap) – Városi művelődési központ

19.00 A Bazseva zenekar és Paár Julcsi koncertje

A Bazseva zenekar azzal a céllal alakult, hogy megmutassa, a magyar népzene sosem mehet ki a divatból. Megunhatatlan, mint a hazaérkezés. A tagok Budapesten és környékén élő fiatalok, akiket összeköt a magyar népzene iránti szeretet és a folklorisztikus hagyományok tisztelete. Mindnyájuk életének központi eleme a zene, tanulják, tanítják, hallgatják és játsszák. Archív felvételek alapján dolgoznak, és annak „őserejét” próbálják továbbközvetíteni az urbanizált valóságba, hiszen a magyar népzenének vitathatatlan létjogosultsága van a városokban is.

A zenekar tagjai

Nyitrai Tamás-hegedű
Szabó Dániel-cimbalom
Papp Endre-brácsa
Bognár András-nagybőgő

Állandó vendégeik

Paár Julianna-ének
Mihó Attila-hegedű

 

Október 24. (vasárnap) -– Városi művelődési központ

19.00 A VOLOSI együttes világzenei koncertje

A lengyel VOŁOSI együttes egy teljesen ellenállhatatlan kombinációt teremtve haladja meg a zenei és földrajzi határokat. Az öt katowicei zenésznek sikerült egyedi és eredeti zenei stílust teremtenie. A vonós hangszerek határainak túllépésével olyan zenét hoznak létre, amely a Kárpátok zenei hagyományaiból táplálkozik, ugyanakkor magában hordozza a jazz-improvizáció rockenergiáját és az érzelmi tartalmak teljes lendületét. Egyedülállóan friss és eredeti alkotás - igazi csemege a világzene szerelmeseinek.

 

Október 31. (vasárnap) – Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola koncertterme

19.00 Trio Squelini & Csókás Zsolt

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásokban évek óta muzsikálnak együtt, és számtalan lemezen szerepeltek már közösen. A Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, és ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak. A trió szívesen hív egy-egy koncertjére vendéget is, így műsoruk izgalmas árnyalatokban tárul elénk. Ezúttal Csókás Zsolt gitáros lesz a vendégük, aki a formáció 2020-ban megjelent, Live in Venice című lemezén is közreműködött.

A formáció tagjai

Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira
Szalai Péter - cajon, cajonito, kalimba, basszus-kalimba, frame drum, aquaphone, kis ütőhangszerek
Váczi Dániel - szopranino- és altszaxofon, kalimba, aquaphone
Csókás Zsolt – akusztikus gitár

ATEMPO.sk