Jóvilágvan, Maszkura és a Tücsökraj, Ladánybene 27 – három koncert Gödöllőn

2022. február 26-án, szombaton este három zenekar ad koncertet a gödöllői TrafoClubban.

Színpadra áll a felvidéki Jóvilágvan, Maszkura és a Tücsökraj, valamint a Ladánybene 27 zenekar is.

Belépő 2500 forint, majd 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

19.00 Kapunyitás

20.00 Jóvilágvan
A jóvilágvan 2007-ben alakult a felvidéki Párkányban. Hisz az őszinte, mondanivalóval bíró zene erejében és vallja, hogy a zene nem eladó, a minőség mértéke nem az eladhatóság. A zenekar egy tag kivételével az eredeti felállásban működik, egy összetartó baráti társaság. Négy lemezünk jelent meg: Hanne (2011), Štúrovszkaya (2014), jóvilágvan (2017), A folyó balladái (2021). Új lemezük egyfajta új kezdet, az énekes, Bokor Réka szövegei és dallamai adják az alapját, a zenészek tudása pedig a jól összeérlelt, bátor és ötletes hangszerelést. 2015-ben Gombaszöggel együtt életre hívták a Felvidék Allstars produkciót, melynek első dalát, a Levegőt 2015-ben Harmónia-díjjal jutalmaztak. Jelenleg a legismertebb szlovákiai magyar alter formáció. Egy évtizede saját összművészeti fesztivált is szerveznek (fORMA fEST).

A folyó balladái – Bokor Réka a Jóvilágvan érkező negyedik albumáról (+VIDEÓ)

22.00 Maszkura és a Tücsökraj
A 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj a magyar koncertélet rendszeres résztvevője. Eddig 6 lemezük jelent meg, amelyeken a cilinderes Maszkura korszakait és személyes stílusának fejlődését követheti nyomon a hallgatóság. Ezek közül a Szégyentelent, a Kérlek, így szeress-t és a Pesti nőket az év albuma díjra jelölték. Zenéjük a hip-hop, funk, jazz, latin, soul és rock műfajok alapjaiból merítő, egyedi hangzásvilágú muzsika, amelyet Maszkura szerethető, olykor pikáns, kacérkodó szövegei koronáznak.

FOTÓBESZÁMOLÓ: Tücsök-zene a javából

24.00 Ladánybene 27
A Ladánybene 27 (LB27) 1985 óta működik a REGGAE szolgálatában! 1991 óta 13 albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), az első magyar dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim albumok (2007 – JudgeDay, 2009 – Color Dem feat. King Yellowman) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése.
Pályafutásuk során számos világsztárral léptek fel közös színpadon, vagy közös műsorban, mint például Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman…
A zenekar 27-ik évét az angol nyelvű We Are One című EP megjelentetésével indította, majd 2013-ban a zenekar stúdióba vonult és elkészítette sorban a 13-ik, de a megújult formációval első albumát, ami 2014 tavaszán lát napvilágot OFFENZÍVA címmel! 2014 az OFFENZÍVA éve a Ladánybene 27 és rajongói számára, pozitív offenzíva, mely a zenekar ember- és természet központú üzenetét hivatott közvetíteni koncert turnéjuk során. 2015-ben ünnepelte a zenekar fennállásának 30-ik évfordulóját! A jubileumi évben egy hatalmas budapesti koncerten az összes eddig LB27 taggal kiegészülve ünnepeltek, majd országos turnéra indultak.
2016-ban az év egy speciális MÜPA koncerttel (Vintage Reggae) és a hagyományos Marley 71 – születésnapi koncerttel indult, majd mozgalmas év következett rengeteg fellépéssel! 2017-18-ban is folyamatosan dübörgött a Ladánybene 27 utazó Reggae Cirkusza! Számos fesztiválon, városi rendezvényen lépett fel a banda itthon és a határon túlon egyaránt. Több saját szervezésű esemény (Reggae Camp, Spring Reggae Jam, Marley 72…) is nagy sikerrel zajlott.
2019-ben a zenekar tagságában változás állt be. A doboknál Hertelendi Annát, trombitán Péter Zoltánt, szaxofonon Falaty Bencét és billentyűs hangszereken Fűri Tamást láthatja és hallhatja a Nagyérdemű mostantól. A zenekar nagy lendületet vesz és stúdióban rögzít három új dalt, amiből egy új EP készül egy új videó klippel. 2020-ban a COVID járvány a Ladánybene 27 mindennapjait, így az új album stúdiómunkálatait is megzavarta, de 2020. november végére elkészült és megjelent a banda 14-ik albuma SZAVAK-SZÍNEK-HANGOK címmel, melyhez egy új klip is készült a Műanyag Nyár című dalra.
A Ladánybene 27 koncertjein egyszerre találkozhatunk a zenekar nagy slágereivel, az újabb dalokkal és standard reggae muzsikákkal! Lényeg a reggae pozitív üzenete, a tisztelet, a szeretet és a béke!

Vagyunk, csináljuk, szeretjük – Bodnár Tibor a Ladánybene 27 gitárosa, zenekarvezető

ATEMPO.sk