Szomszédaink, a magyarok – filmvetítés és közönségtalálkozó Kassán

2022. február 18-án, pénteken 18.00 órától lesz látható a Szomszédaink, a magyarok című dokumentumfilm a kassai Márai Stúdióban, az 53. Kazinczy Napok keretében.

A vetítés után a közönség találkozhat személyesen a közismert felvidéki származású műsorvezetővel, Galán Angélával (akinek édesapja az 1970-es években a kassai Thália Színpad színésze volt) és alkotótársával Zámborszki Ákos vajdasági rendezővel és érdekességeket tudhatnak meg a Szlovákiával foglalkozó filmről is. A beszélgetést Köteles Szabolcs, a Pátria Rádió szerkesztője vezeti.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Galán Angéla (riporter, műsorvezető) Budapesten született, Pozsonyban nevelkedett. A Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós újságírás szakán végzett, 2011-ben. Szlovákmagyarok című diplomafilmjéért Junior Prima díjat és Gundel Művészeti díjat kapott. A film a szlovákiai magyar identitás kérdéseit feszegeti, személyes nézőpontból.

Zámborszki Ákos (rendező), a Vajdaságban született tévés és filmes szakember a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, ismeretterjesztő és magazinműsorok rendezője és szerkesztője. Utolsó előadás című dokumentumfilmje egy vándorcirkusz családról elnyerte a legjobb rendezés díját és a Duna Televízió különdíját a Magyar Filmszemlén 2010-ben.

ATEMPO.sk