A főnix legendája - a NOX nagykoncertje Tokajban

2023. augusztus 19-én, szombaton 20.00 órai kezdettel a Tokaji Fesztiválkatlanban lép színpadra a 13 év csend után visszatért, a 2000-es évek egyik legsikeresebb magyarországi produkciója, a NOX.

A legenda színháza, a bűvölet varázsa, a tánc csodája, a szépség bája, a tűz ragyogása: a NOX.

Visszatért a NOX - Péter Szabó Szilvia és csapata új klippel jelentkezik (VIDEÓ+SZÖVEG)

 

A NOX fennállása alatt, szinte nem volt olyan díj, vagy rangos elismerés, amit ne zsebelt volna be a csapat. A Bűvölet című lemezükkel elnyerték az év hazai albuma díjat, a Ragyogás albumuk Fonogram-díjas lett, elnyerték a nemzetközi Perzsa Arany Oroszlán-díjat és több ízben is megválasztották őket az év zenekarának, de első helyezést értek el a Dalnokok Ligájában is. Nyolc lemezükből az összes aranylemez lett, ebből hat platina, három pedig dupla platina, a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválról pedig a 12. helyezéssel tértek haza. Szinte nem volt olyan rádió vagy zenetévé sem, ahol ne találkoztunk volna a NOX különleges hangzásvilágú dalaival, melyekkel valami ősi energiára, érzésre tapintottak rá, átitatva a magyar népzene sokszínűségével és váltak pillanatok alatt az ország kedvenceivé.

A 2005-ös Ragyogás című album és turné után a formáció megállíthatatlannak tűnt. Teltházas aréna koncertek szegélyezték útjukat hazánkban és határon túl is.

A Százszor ölelj még, a Forogj, világ, a Túl a Varázshegyen, vagy a Szeretem dallamai, sokak fejében ott visszhangzik mindmáig.

 

 

Ezért is okozott mindenkinek szomorú meglepetést, amikor 2009-ben, karrierjük csúcsán a NOX egyik napról a másikra hirtelen eltűnt a közönség szeme elől, a rajongóknak arra sem volt lehetőségük, hogy egy búcsúkoncerten köszönjenek el kedvenceiktől.

Most azonban, 20 évvel alakulása után - egy koncert erejéig - a formáció feléled. A Főnix Legendája címet viselő koncerten, felcsendül majd az összes NOX klasszikus, sőt, a 2022 őszén megjelent vadonatúj NOX lemezről is számíthat dalokra a közönség.

Természetesen, ahogy a NOX-tól megszokhattuk, ezúttal is egy lenyűgöző show-val készülnek. A csapat mindig is előszeretettel használta az adott kor technikai lehetőségeit a maximális vizuális élmény érdekében, így a táncszínház mellett, ezúttal is a lehető legmodernebb technikai megoldásokra és lenyűgöző látványvilágra készülhet a közönség. A felejthetetlen koreográfiáról, ahogy mindig is, Péter Szabó Szilvia mellett a csapat másik oszlopos tagja Nagy Tamás gondoskodik majd.

A belépőjegy ára 5900 forint és 14 900 forint között mozog. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertre.

ATEMPO.sk