A Péter Bence Symphonic koncertje Győrött

A Péter Bence Symphonic koncertje Győrött

2023. szeptember 8-án, pénteken 19.00 órakor kezdődik a világhírű zongoravirtuóz, zeneszerző és zenei producer Péter Bence a Győri Filharmonikus Zenekarral közös koncertje - melyen Rácz Márton vezényel a győri Audi Arénában.

Bence 2 évesen már különböző rajzfilmek dallamait játszotta hallás után a zongorán, első szerzeményeit pedig 7 évesen írta, amelyeket leginkább Mozart és Chopin zenéje inspirált. A korán kezdett zenei karriert Debrecenben csiszolta tovább klasszikus zongora- és zeneszerzés szakon, majd tanulmányait a híres bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta, ahol zongorát és filmzeneszerzést tanult a szakma legjobbjaitól.

2012 óta ő a világ leggyorsabb kezű zongoristája,

a Guiness Rekordok Könyvében Péter Bence tartja az egy perc alatt leütött legtöbb zongorahang rekordját, 765 leütött hanggal.

Sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között.

Átdolgozásaiban klasszikus elemekkel fűszerez ismert pop és rock dalokat, saját szerzeményeit is a műfaji határok kitárása jellemzi.

Védjegyévé vált a zongora, mint ütőhangszer használata, egyes feldolgozásaiban a zongora teljes testét használja a különböző hangok és ritmusok képzésére.

Bence öt kontinens 42 országában adott teltházas koncerteket, a Sydney Operaház, a bécsi Musikverein és Stadthalle vagy a genfi Victoria Hall mellett fellépett a világ leghíresebb klasszikus fesztiváljának gálaműsorán is, a BBC Proms In The Park-ban 50,000 ember előtt Londonban. A BBC londoni studiójában, Elton John zongoráján élőben eljátszott dala akkora sikert aratott, hogy felkerült egy válogatáslemezre,

ahol Bence olyan világsztárokkal együtt szerepel, mint Sting, Paul McCartney, Ed Sheeran vagy Annie Lennox.

Londonban rögzítették azt a feldolgozását is, amelyet Bence az Andrew Lloyd Webber tiszteletére készült albumra játszott fel.

A belépőjegy ára 9900 forinttól egészen 34 900 forintig terjed. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk