GisL - a Győri Balett előadása a XII. Fonográf Fesztiválon Komáromban (csütörtöki program)

2023. november 23-án, csütörtökön 19.00 órakor folytatódik a 2023-as, immár tizenkettedik alkalommal megrendezett Fonográf Fesztivál Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban és a RÉV - a Magyar Kultúra Házában.

Idén velünk lesz a Jóvilágvan, a Budapest Klezmer Band, a Tükrös zenekar, Lakatos Áron és zenekara, az Üsztürü zenekar, a Győri Balett, Lakatos Róbert, Agócs Gergely, a Beliczay Kamarazenekar, az Esszencia, a Rév zenekar, Csík János, Dresch Mihály, Vadkerti Imre és PálIstván Szalonna.

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot. A produkció valódi kuriózum - a Győri Balett előadásában e misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történet ezúttal Lajkó Félix zenéjével kel új életre.

A koreográfus, Velekei László így nyilatkozott: „Nekem minden alkotásnál van egy vízióm. A Giselle esetében a halálba táncoltatás volt az a kép, amelynek alapján dolgozni kezdtem. A falusi lány szerelmi csalódása és földöntúli léte történetének esszenciáját egy felvonásba sűrítettem össze. Olyan előadásra törekszünk, amely színházi, egyben balett-, ugyanakkor önálló koncertélmény is."

A belépőjegy ára koncertenként változik: a balett előadásra 17, a Budapest Klezmer Band koncertjére 16 és a Lakatos 50 emlékkoncertre 15 euró.

Ezzel szemben a Tükrös és az Üsztürü, valamint Lakatos Áron és zenekarának koncertjére ingyenes a belépés.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

November 23. (csütörtök)

19.00 GisL (Giselle) - a Győri Balett előadása /Egressy Béni VMK/

November 24. (péntek)

17.00 Táncház 50 - kiállításmegnyitó /Egressy Béni VMK/
19.00 Budapest Klezmer Band /Egressy Béni VMK/
20.30 Jóvilágvan /RÉV - Magyar Kultúra Háza/
22.00 Lakatos Áron és zenekara - táncház /RÉV - Magyar Kultúra Háza/

November 25. (szombat)

17.00 Türkös zenekar /Egressy Béni VMK - Kiss Péntek József Kamaraterem//
19.00 Lakatos 50 - Lakatos Róbert jubileumi koncertje /Egressy Béni VMK/

Közreműködik

Agócs Gergely, Beliczay Kamarazenekar, Esszencia, Rév zenekar, Csík János, Dresch Mihály, Vadkerti Imre, Pál István Szalonna

21.00 Üsztürü zenekar - koncert és táncház /RÉV - Magyar Kultúra Háza/

ATEMPO.sk