Temesi Blanka és a Haiku Garden koncertje Dunaszerdahelyen

2024. február 17-én, szombaton este kezdődik Temesi Blanka és a Haiku Garden koncertje Dunaszerdahelyen, az NFG klubban.

A belépőjegy ára tetszőleges. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

20.00 Kapunyitás
21.00 Temesi Blanka
22.00 Haiku Garden

 

Temesi Blanka - énekes, dalszerző

Gimnázium alatt tanultam meg gitározni, először csak feldolgozásokat énekeltem, aztán elkezdtem saját szövegeket is írni. Különböző témák fognak meg, szeretek őszintén beszélni a hibáimról és vágyaimról. A dalaimat nem mondanám vidámnak, de szeretem a kihívást, hogy a szomorú szöveghez boldogabb, táncolósabb dallamot találjak ki. Fontos, hogy ne legyenek semmitmondóak a szövegeim, még a legegyszerűbb témák mellé is becsempészek egy-két sort, amelytől mélyebb értelmet kap a dal.

Haiku Garden

A szlovén pszichedelikus/shoegaze zenekar, a Haiku Garden minden eddiginél magabiztosabb, tiszta, közvetlen hangzással érkezik, amely arcul üti az embert, közben mégis artikulált és kifinomult marad.

De mi az a “shoegazing”?

vagy shoegaze, eredetileg a „dream pop” kifejezés is ugyanarra a műfajra utalt az indie és az alternatív rock zenei alműfaja, amely az 1980-as évek végén jelent meg az Egyesült Királyságban. Hangzásvilágát a hangszerek mögé utasított éneksáv, a torzító és egyéb gitáreffekt-pedálok használata, a feedback, valamint a rendkívül magas hangerő keveréke határozza meg. A „shoegazing” kifejezést a brit zenei szaksajtó találta ki, hogy kifigurázza a neo-psychedelic stílusú együttesek színpadi jelenlétét, mivel azok tagjai a koncertek során közönyös, introspektív, nem konfrontatív helyzetben, fejüket lehajtva egy helyben álltak. Az effektpedálok intenzív használata miatt az előadók gyakran azok állásának leolvasásához lefelé pillantottak a koncertek alatt.

ATEMPO.sk