Ma jön az első akusztikus elődöntő A Dal 2020 színpadán

A Dal 2020 élő válogatóiból továbbjutó tizennyolc dal két elődöntőben verseng egymással. Az elődöntők különlegessége, hogy A Dal történetében először a versenydalok akusztikus változatban csendülnek fel a stúdióban szombat este. Köztük hallhatjuk majd a galántai Takács Nikolas dalát is Csendbeszéd címmel.

A két elődöntőből nyolc versenyző kerül a március 7-ei döntőbe, amelynek győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

Ma este 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán a következő dalokat hallhatjuk majd:

Fatal Error – Néma
HolyChicks – Pillangóhatás
Horus x Marcus ft. Fekete Bori – Tiszavirág
NÁGI – Freedom-Felszállok a gépre
Nagy Bogi – Maradok
Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Tortuga – Mámor tér 3.
Varga Szabolcs – Pillanat

A Dal 2020-ban fontos újítás, hogy az adásban látható összes versenyző előadása után adhatják le a nézők a szavazataikat, aminek összesítése után a legkevesebb pontot gyűjtő dal azonnal kiesik a versenyből.

A szombati adásban az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri „A Dal 2020 Felfedezettje” különdíjat, amelynek nyertese a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapja.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A mai műsor extra produkciója Charlie lesz, aki a Jég dupla whiskyvel című slágerét énekli el.

Elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA