Ők jutottak a 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjébe

Jövőhéten rendezik meg a 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjét. A megmérettetésen zenekarok lépnek színpadra Királyhelmectől Ipolyságon át Jókáig.

Ott lesz az:

Alone Avenue (Királyhelmec)
Blackfuzz (Százd)
Gorlo Volka (Gúta)
Jövőre (Ipolyság)
Totalica (Jóka)
TooFar (Párkány)

A szakmai elbírálás kritériumai: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

 

BESZÁMOLÓ 2019-BŐL

BESZÁMOLÓ 2018-BÓL

BESZÁMOLÓ 2017-BŐL

BESZÁMOLÓ 2015-BŐL

 

A döntő produkcióit hazai és magyarországi tagokból álló szakmai zsűri értékeli:

Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja
Temesi Berci session zenész, dalszerző, zenei rendező, producer, zenekarvezető, basszusgitár instruktor, workshop előadó, a Hangfoglaló Program delegáltja, a zsűri elnöke
Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője
Solymosi Kata zenész, a SoundCam Productions stúdió munkatársa és a #fridaysession projekt koordinátora
Józsa Örs zenész, a SoundCam Productions stúdió tulajdonosa és a #fridaysession projekt hangmérnöke
Szabó Ádám „Gila” zenész, zeneszerző, a Gila Studio tulajdonosa
Csenger Ferenc műsorvezető, a Pátria Rádió vezető szerkesztője
Czibula Csaba zenész, a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének elnöke, a ma7.sk médiacsalád audiovizuális tartalmának vezető szerkesztője

Mivel Magyarország kormánya szeptember 1-től lezárja a határokat, így ez érinti a Szemlét is, hisz a magyarországi zsűritagok így nem tudnak személyesen részt venni a megmérettetésen. Természetesen a szemle meg lesz tartva, de a zsűrizés formáján még dolgoznak a szervezők.

 

Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A számos értékes nyereményen túl (stúdiónyeremény, fellépési lehetőség, médiaszereplés, tárgyi díjak, stb.) a legjobb csapatokat a szakmai zsűri delegálja

  • a 2020. évi Öröm a Zene Tehetségkutató idei magyarországi döntőjébe, ahol a fődíj 3 millió forint (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat)
  • a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra

A legjobbak kiemelt médiatámogatást kapnak portálunktól, az ATEMPO.sk-tól, valamint fellépési lehetőséget a szederFESZT zenei fesztiválon.

A döntőre 2020. szeptember 1-én, kedden 15.00 órától kerül sor a Vásárúti Kulturális Központ nagytermében.

A rendezvény zártkörű, mivel a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel a vásárúti önkormányzat sem engedélyezi a nyilvános rendezvények megtartását.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk