Eldőlt, kik lettek a legjobbak a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2022-es évadában - Végeredmény

Sikeresen lezajlott a hatodik alkalommal megrendezésre került Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny. A szervező Szlovákiai Civil Becsületrend helyszínül ezúttal is az érsekújvári kultúrházat választotta, ahol bemutatkozott a döntőbe jutott közel harminc jelentkező.

A zsűri és a közönség sok-sok színvonalas előadást hallhatott szombat este folyamán három műfajban: opera, operett és musical.

 

Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny

 

A végső döntést a neves szakmai zsűri hozta meg, melyben helyet kapott Szinetár Miklós Kossuth- díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező; Mgr.art. Šimon Svitok operaénekes, rendező és dramaturg, a Besztercebányai Állami Operaház művészeti vezetője; Miller Lajos a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes; Klein Otokár, a zsűri elnöke, operaénekes, Érsekújvár polgármestere; Klemen Terézia, a Szlovákiai Civil Becsületrend alapító elnöke, főszervező; Nagy Ibolya Déryné-díjas operettprimadonna, énekesnő-színésznő, felelős szerkesztő-műsorvezető; Clementis Tamás Bartók-Pásztory díjas és Melis–díjas bariton, a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint Farkas Pál karmester, igazgató.

 

A 2022-es évad végeredménye:

Musical kategória

1. Patkoló Anabela (SK)
2. Bodonyi Rebeka (HU)
3. Zoja Balková (SK)

Operett kategória

1. a díjat a zsűri nem ítélte oda
2. Barbora Návojská Dvorská (SK)
3. Zamatócky Florianna (SK)

Opera kategória

1. a díjat a zsűri nem ítélte oda
2. Elene Shatokhina (RU) és Szabó Bence (SK)
3. Kapi Zsuzsanna (HU) és Koczka Tamás (HU)

 

Az este folyamán különdíjak is átadásra kerültek. Az MMA 250 000 forint értékű díját Koczka Tamás kapta, Érsekújvár Polgármesterének díját pedig Patkoló Anabela érdemelte ki.

Gratulálunk a helyezetteknek, versenyzőknek, zsűrinek és szervezőknek. Találkozunk jövőre is :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Rakos Ferenc