Legnagyobb szerelme ihlette Fenyő Miklós Hotel Mentholját

Magyarország egyik legnagyobb rock and roll ikonjának a mai napig a Szent István park a szíve csücske. Fenyő Miklós a Duna Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadásában árulta el, hogy Hotel Menthol című slágere is itt született meg, és egy meg nem épült látványosság emlékét őrzi.

Az eMeRTon-díjas énekes már kétévesen triciklivel rótta máig kedvenc 13. kerületének aszfaltját. A meghatározó helyszín számos nagy slágerének dalszövegében felbukkan, azonban a több mint 40 éves Hotel Menthol történetéről először a Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadásban beszélt a Hungária alapító frontembere.

A közönség szeretete valóban „jól tart” - rock and roll ünnepek Fenyő Miklóssal (EXKLUZÍV INTERJÚ)

„A tervek szerint a Szent István park bejárataként épült volna meg Budapest akkor legmagasabb, boltíves épülete. A parkban töltött estéken és éjszakákon egy padon ülve néztem a háború miatt meg nem épült 15 emeletes épület helyét, és odaképzeltem. Így született meg a Hotel Menthol” – mesélte a helytörténeti kutatásokat is végző zenész.

 

 

A nosztalgikus beállítottságú dalszerző máig angyalföldi csibésznek tartja magát:

„Itt lakom a mai napig. Kétéves korom óta ide jártunk az óvodából játszani, majd egész napokat fociztunk végig, itt volt az első klubunk, ezen a helyen szövődtek a barátságok és az első szerelmek.”

Az előadóművészt a környék is rabul ejtette, annak idején a Szent István parkból kishajóval mentek a margitszigeti randevúkra. Ezek a csodás emlékek azóta is ihletet adnak neki, nem véletlenül készül szerelmi vallomásra nyár végi koncertjén egy eddig még nem hallott dallal.

Made in Hungaria - 75 éves Fenyő Miklós

A nyár közepén viszont Felvidéken, Királyrévben lép színpadra, szeptemberben pedig Dunaszerdahelyen ad majd koncertet.

ATEMPO.sk
Fotó: maesteszinhaz.hu