Meghalt Sinéad O'Connor világhírű énekesnő

56 éve korában elhunyt Sinéad O'Connor ír popénekes - adta hírül többek közt a The Irish Times is. Halálának körülményiről egyelőre nem közöltek részleteket.

Az énekesnő 2021-ben jelentette be visszavonulását:

"Negyven éve tart az utam. Itt az idő, hogy föltegyem a lábam, és más álmaimat váltsam valóra" - írta az énekes-dalszerző akkor a Twitteren.

 

 

Az 1966-ban Dublinban született énekesnő karrierje során 10 albumot adott ki. 1987-ben robbant be a zenei életbe The Lion and the Cobra című albumával, majd 1990-ben Prince dalának, a Nothing Compares 2 U-nak feldolgozásával és a hozzá készített minimalista videoklippel a legnagyobb világsztárok sorába lépett. Pályafutása során mindig félelem nélkül keverte a különböző zenei stílusokat a dzsessz-sztenderektől az ír népzenéig.

 

 

Gyerekkoráról, zenei utazásáról és mentális betegségével folytatott harcáról szóló visszaemlékezései Rememberings címmel jelentek meg.

Egész életében mentális- és kábítószerproblémákkal küzdött. Négy gyereke közül a 17 éves Shane tavaly öngyilkos lett, O’Connor ezután újra kórházi kezelésre szorult.

Nyugodjon békében!

ATEMPO.sk