A legészakibb A-kategóriás filmfesztiválra válogatták be a Cicaverzum filmet

A novemberi Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál, Észak-Európa élvonalbeli szemléje nyilvánosságra hozta az elsőfilmes versenyprogramját. Szeleczki Rozália CICAVERZUM-a meghívást kapott a rangos válogatásba. A Törőcsik Franciska főszereplésével készült bámulatos romkom október 19-től lesz látható a magyar mozikban a Fórum Hungary forgalmazásában.

A kiemelkedő kisfilmeket, reklámokat és közkedvelt videóklipeket jegyző Szeleczki Rozália bemutatkozó mozifilmje, a Cicaverzum egy abszurd szerelmi háromszög történet egy rejtélyes fekete Macskával a főszerepben, aki Patkós Márton búgó hangján csábít. Törőcsik Franciska, Polgár Csaba, Csobot Adél, Alföldi Róbert és Udvaros Dorottya főszereplésével készült az új magyar film, és feltűnik benne Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is.

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés egy olyan A-kategóriás nemzetközi fesztiválon versenyezni, ami az elmúlt években akkorát fejlődött, mint a tallinni filmfesztivál. A Balti országok filmszakmai összefogásáról minden kis ország példát vehet. Izgatottan várjuk, hogy a nemzetközi közönség hogyan fogadja a gengszter rapper macskánkat, személyesen részt veszünk a vetítéseken, hogy átélhessük a nézői reakciókat.” - nyilatkozta a film producere Iványi Petra.

A magyar mozikban országszerte október 19-től látható különleges vígjáték nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon lesz, ahol a legjobb elsőfilm díjáért versenyez.

 

 

A Cicaverzum főhőse a harmincéves Fáni, aki menekül a szerelemtől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete Macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a Macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a manipulatív Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De vajon mit szól a “tündérmeséhez” a macska sármos gazdája?

 

Szeleczki Rozália rendező elmondta:

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról.”

Törőcsik Franciska, a Cicaverzum főszereplője elmondta:

“A Cicaverzum egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről, és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán. A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható, ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet. ”

 

Szeleczki Rozália Kemény Zsófi költő-író-slammerrel közösen írta a Cicaverzum forgatókönyvét, operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője Czitrom Ádám, casting direktora Ascher Irma volt.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült a Lupa Pictures produkciójában, producere Iványi Petra, koproducere az RTL Magyarország, valamint Bartók Anna, Magyar Péter, Szabó Milán és Mártonffy Zoltán.

A Tallinn Black Nights Filmfesztivál Észak-Európa legjelentősebb fesztiváljává és legmozgalmasabb szakmai platformjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A nagyszabású seregszemlén mintegy 250 filmet és 300 rövidfilmet, animációt vetítenek.

A 27. Tallinn Black Nights Filmfesztivál november 3-án kezdődik.

ATEMPO.sk / NFI
Fotó: Lupa Pictures