Ezek a legnépszerűbb magyarnóták a Dankó Rádió hallgatói szerint

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem kezdeményezett hasonló közönségszavazást. A rádió több százeres hallgatói bázisának segítségével kialakult a legnépszerűbb nóták listája: már csak 30 dal van versenyben. A hallgatók mostantól ezekre a dalokra voksolhatnak.

„A magyarnóta halhatatlan zenei műfaj, ezért nem megmenteni, hanem ünnepelni szeretnénk. Mindenkinek van egy kedvenc magyarnótája, és most szavazhat is rá. Hihetetlen mennyiségű voks – több ezer – érkezett az első körben, hiszen óriási rajongótábora van mind a műfajnak, mind a csatornának” – mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója.

Rimaszombati gálán derül ki, melyik lett az év magyarnótája

Az első körös szavazást október közepén indította a rádió, és szavazni bármelyik magyarnótára lehetett. Az első részt október végén lezárták. November 7-én elkezdődött a második körös szavazás, már csak 30 magyarnótára lehet voksolni november 17-én éjfélig:

 

A vén cigány
Ahogy én szeretlek
Akácos út
Az a szép, az a szép
Az én jó apámnál
Csitt csak rózsám hallod
Egy cica, két cica
Fa leszek, ha fának vagy virága
Halljátok cigányok
Hat nap óta szól a nóta
Hiányzik valaki
Hogyha ír majd édesanyám
Jaj de szép kék szeme van magának
Jegenyefán fészket rak a csóka
Könnycseppek az út porában
Lenn a délibábos Hortobágyon
Leszállt a csendes éj
Nád a házam teteje
Nagy a feje, búsuljon a ló
Ne szidjatok soha engem
Nem tudom az életemet hol rontottam én el
Rámás csizmát visel a babám
Száz forintnak ötven a fele
Tiszta fehér oltár
Tíz pár csókot egyvégből
Vallomásra küldöm a szívemet
Van egy ház a Tisza-parton
Várjatok meg őszirózsák
Vásárhelyi híres promenádon
Volt-e már szívedben fájdalom

 

A második körbe került nótákra a korábbiaknak megfelelően most is a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is lehet szavazni az 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. címen, a Dankó Rádió szerkesztőségének küldve.

ONLINE SZAVAZÁS

A győztest a Dankó Klub november 23-i rimaszombati koncertjén jelentik be hivatalosan, ahol élőben csendül fel az 5 legtöbb szavazatot kapott magyarnóta. A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Számos Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a csatorna Jó ebédhez szól a nóta című műsorának decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A főnyeremény egy 250.000 forint értékű szállodautalvány.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Szalay Zoltán / Fortepan