Visszatér a Csináljuk a fesztivált! - a magyar könnyűzene aranykorát idézik meg az első adásban

A Csináljuk a fesztivált! új évadának első adásában két felejthetetlen évtized slágerei elevenednek meg a színpadon. A magyar könnyűzene aranykorát felidézve a 60-as, 70-es évek emblematikus dalai csendülnek fel. Az adásokban tíz sláger verseng az évszázad magyar slágere címért.

Legendás dalokkal tér vissza a Csináljuk a fesztivált! új évada. A megújuló pontozási rendszer további izgalmakat csempész a versenybe, ahol a Táncdalfesztiválok szerzeményei, sanzonok és beatslágerek mérettetnek meg. A szombat esti adásban a nézők belemerülhetnek a tánczene világába és a dicső beatkorszakba, miközben a műsor célja változatlanul a magyar könnyűzene és a kiváló alkotásainak éltetése, és természetesen az évszázad magyar slágerének megtalálása.

A zsűri tagjai között ezúttal is ott lesz Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Feke Pál és Nagy Bogi, akiket idén a színész, musicalénekes Janza Kata egészít ki. A műsor házigazdái Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, akik a táncukkal is lenyűgözik majd a nézőket.

A szombat esti adás igazi könnyűzenei csemegéket ígér, amelyben a múlt és a jelen stílusai találkoznak egymással. Szandi Kovács Kati ikonikus, Ha legközelebb látlak című dalát adja elő. Csonka András Szécsi Pál Gedeon bácsijával varázsolja el a közönséget, Köteles Leander egy testhez álló számmal, a P. Mobil Kétforintos dalával csempész rockos lendületet a műsorba. Szekeres Adrien Zalatnay Sarolta Félteni kell című slágerével lép színpadra, Pataky Attila a legendás Bergendy-együttes Darabokra törted a szívem című számával hódítja meg a közönség szívét. Oszvald Marika Poór Péter slágerével, az Utánam a vízözönnel varázsol elsöprő energiájú előadást a színpadra, Kocsis Tibor Ihász Gábor Múlnak a gyermekévek melodikus dalával repíti vissza az időben a showműsor közönségét, Pély Barna pedig egy Szenes Iván közönségkedvenccel, az Isten véled édes Piroskámmal száll versenybe. Takáts Tamás egy LGT-számmal, az Ő még csak most tizennéggyel készül lenyűgözni a publikumot. Az utolsó versenydal, a Járom az utam című Vámosi János szerzemény, Nagy Feró előadásában hangzik el. A tíz versenydalból csak a hat legjobbnak ítélt sláger juthat tovább az elődöntőbe.

Az új évad első adásában az előadók és az ítészek személyes történetei is terítékre kerülnek. A zsűri és a sztárfellépők osztják meg emlékeiket és nosztalgikus élményeiket a 60-as, 70-es évekből.

A Csináljuk a fesztivált! első adása november, 25-én szombaton 19:35-kor a Dunán.

ATEMPO.sk / MTVA