A 80-as évek dalai közkedvelt énekesek előadásában a Csináljuk a fesztivált! következő adásában

A magyar könnyűzene meghatározó időszakából, a 80-as évek slágereiből ad válogatást december 2-án szombat este 19:35-tóla Csináljuk a fesztivált! új évadának második adása. A nézők Magyarország közkedvelt előadóitól most is tíz produkciót láthatnak, de csak hat kap lehetőséget arra, hogy folytassa a versenyt az évszázad slágere címért.

A 80-as években számos olyan dal készült, amelynek dallamát ma is szívesen dúdolja a legtöbb korosztály. A Duna zenés showműsora, a Csináljuk a fesztivált! ezeket veszi sorra következő adásában.

A zenés nosztalgiát a Ciao Marina című Hungária-sláger indítja Horváth Tamás előadásában, aki most először lép fel a műsorban. A Cserháti Zsuzsa által ikonikussá vált Boldogság, gyere haza ezúttal Muri Enikőtől hangzik el. Felcsendül az Első Emelet sikerdala, az Állj, vagy lövök! Homonnay Zsolttól, és az Adj helyet magad mellett című Bikini-szerzemény Veréb Tamástól. A 220 felett – a Neoton Família féktelen popdala – Arany Timi előadásában hangzik el, míg a Varga Miklóssal híressé vált Európa című balladát Oláh Ibolya énekli. Az R-GO egyik közönségkedvencével, a Létezemmel száll versenybe Kirchknopf Gergő, a Napoleon Boulevard Szállj velem! című dalával pedig Horányi Juli áll színpadra. A kör közepén állva Varga Miklós készül lenyűgözni a közönséget az Edda Művek dalával, az egyik legnépszerűbb Máté Péter-dal, az Elmegyek pedig Kökény Attilával hív időutazásra.

A tíz versenydalból azonban csak a hat – a zsűri és a stúdióközönség által – legjobbnak ítélt juthat tovább az elődöntőbe.

Ezek a legendás dalok jutottak tovább a megújult Csináljuk a fesztivált! első adásában (+VIDEÓ)

ATEMPO.sk / MTVA