A DAL 2024 – Utolsó indulóból a harmadik válogató győztese lett a miskolci Here We Are! (VIDEÓ)

Borsodból tört a csúcsra a miskolci Here We Are pop metál zenekar, a nagyszülők elvesztéséről szóló, Együtt egyedül című dallal. Utolsóként indultak a DAL 2024 harmadik válogatójában, és az élen végeztek a zsűri 38 pontjával, amelyhez a tévénézők 10 pontot adtak. A zsűri pedig hasonlóan sikeres utat kívánt nekik, mint, amilyet az Edda bejárt.

 

 

Tele volt érzéssel, vallomással, lírával a harmadik válogató. A Berzencéről érkezett Bradics Jácint, egy ottani családi zenekar 19 éves énekese, Tilinger Attila Miért félnék álmodni című dalát úgy adta elő, hogy a zsűritagok Máté Péterhez és Poór Péterhez hasonították. Németh Alajos Lojzi pedig úgy vélekedett, hogy „átmegy rajta a zene”. A zsűri további tagjai szerint ez egy igazi fesztiváldal, amelyet a szakemberek 35 pontra értékeltek. A tévénézőktől azután – harmadik alkalommal a DAL 2024 történetében – a maximális 10 pontot kapta a fiatal énekes.

 

 

Sokáig a Jazztelen Kezeket fel című dala vezetett február utolsó szombatján a magyar dalválasztó show-ban. „Ez a rock’n’roll forradalom lényege: eljuttatni a tömegekhez az egyszerű üzenetet” – fogalmazott Ferenczi György zsűritag, majd Szandi megjegyzésére, hogy a dalszövegben sok volt az e betű, Ferenczi hozzátette: „Remekbe szerkesztett nyelvelemeket tettetek le” – mondta eszperente nyelven.

 

 

A Jazztelen dala 47 pontot kapott, akárcsak a Negál zenekar Nem lehetek más című szerzeménye. Így végig egálban volt a Negál. A dal előadása közben Szabó András énekes a zsűri asztalához lépett, és Szandit bűvölte, ám Lojzi közölte, nem adják az énekesnőt, majd kifejtette: „Ezt a zúzást nem lehet tanulni, ez itt van bent”. Ferenczi György szuperlatívuszokban beszélt a róluk, majd 10 pontot adott, ahogy Egri Péter zsűritag is.

 

 

Az ötödik továbbjutót ezúttal is a zsűri választotta ki, amely a másfél éve alakult Liana formáció – 43 pontot kapott – A háztetők felett című dala lett. Megérkezett a költészet a stúdióba, szép zene, szép képekkel, tökéletes magyarsággal elénekelve – hangzottak a szakmai vélemények, és Loreena McKennitt kanadai énekesnő, dalszerző, hárfaművész és zongorista neve is elhangzott, nem véletlenül. Kató Lilla énekesnő a páholyban elárulta, hogy szívesen hallgatják Loreena McKennitt dalait.

 

 

A középdöntőbe került újabb dalok is crossover formában csendülnek fel. A Here We Are balladát készíthet metál dalából, a Jazztelen folkot játszik majd, a Negál a jazz vizeire evez, Bradics Jácint rockerként tér vissza, a Liana pedig blues stílusban repülhet ismét a háztetők felett.

Jövő heten pedig ismét lesznek felvidékiek A DAL-ban. Az utolsó válogatóban lép színpadra Csintalan Márk és Telek Atilla is, és március első szombatján teljessé válik a két elődöntő indulóinak listája is. Aki portálunkat követi, nem marad le a DAL 2024 eseményeiről!

A Dal 2024: A Phoenix RT harmadszor indul, Csintalan Márk és Telek Attila újonc a 40-es mezőnyben

Bárány János, ATEMPO.sk