Az Anthrax és a Faithless is fellép a Fezen fesztiválon

Az 1980-as évek egyik legnépszerűbb thrash metal együttese, az amerikai Anthrax, valamint a Faithless, az Infected Mushroom, a Milky Chance és a Maxi Jazz & The E-Type Boyz is fellép az idei jubileumi, 20. Fezenen (Fehérvári Zenei Napok) augusztus 3. és 6. között.

A Anthrax zenekar nemrégiben megjelent For All Kings című új albumát augusztus 3-án hallhatja majd először élőben a magyar közönség.

Az Anthrax - Joey Belladonna ének, Jonathan Donais szólógitár, Scott Ian ritmusgitár, Frank Bello basszusgitár és Charlie Benante dobok - 1984 óta több mint 10 millió lemezt adott el világszerte, és a thrash metal irányzatban a Metallicával, a Megadeth-szel, és a Slayerrel együtt alkotják a "nagy négyes"-t.

A Faithless augusztus 6-án - húsz színpadon töltött évvel és több mint tizenöt millió lemezzel a háta mögött - ad koncertet Székesfehérváron. A Maxi Jazz & The E-Type Boyz formációtól pedig hiphopból, bluesból és még tucatnyi műfajból kaphatnak ízelítőt a látogatók augusztus 5-én a Fezenen.

Az augusztus 3-án színpadra lépő Infected Mushroomot két izraeli pszichedelikus trance legenda, Erez Eisen és Amit Duvdevani alkotja, akiket a brit DJ Magazin kétszer is a legjobb tíz DJ közé sorolt.

A három éve berobbant német folk duó, a Milky Chance bemutatkozó dalát már több mint 230 millióan látták a YouTube-on. Augusztus 5-i székesfehérvári koncertjükre folkos, reggaes, popos dalaikkal érkeznek.

A szervezők közölték, hogy a fesztivál végleges programja napokon belül kialakul, még néhány külföldi zenekarral tárgyalnak.

A jelenleg felújítás alatt álló amerikai futballpályán és a mellette lévő füves futballpályán lesz a kemping, miközben a két nagyszínpad (egy rock- és egy popszínpad) a kemping korábbi helyére kerül. Emellett lesz még egy színpad egy nagysátorban, illetve a Fezen Klub két termében is várják a zenekedvelőket.

A Fezen szervezői korábban a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx, a Nouvelle Vague, a Cult, a Guano Apes, a Subways valamint a 69 Eyes fellépését is bejelentették. A hazai zenekarok közül már biztosan ott lesz a fesztiválon a Tankcsapda, a Lord, a P. Box, a Road, az Omen és a Depresszió.

ATEMPO.sk / MTI