Néptáncantológia Budapesten 2019-ben is

Néptáncantológia Budapesten 2019-ben is

2019. március 2-án, szombaton 11.00 órától kerül megrendezésre a Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban. Felvidéket az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes képviseli. Belépő 1800 és 3500 forint között kapható. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Budapest kulturális életének rangos eseménye a közel ötven éves múltra visszatekintő, évenként megrendezésre kerülő NÉPTÁNCANTOLÓGIA. A mindössze egyetlen alkalommal látható, impozáns színházi bemutatón, az elmúlt év legkiemelkedőbb műveit és legszínvonalasabb nem hivatásos előadóit láthatja a közönség. A műsorban mintegy 500 néptáncos és népzenész lép színpadra és eleveníti meg a Kárpát-medence kivételesen szép és értékes folklórját.

Az előadás résztvevőit a Martin György Néptáncszövetség minden évben pályázat útján választja ki. A műsorban fellépnek a békéscsabai Országos Szólótáncfesztiválon Aranygyönggyel és Aranysarkantyúval díjazott táncosok is.

Az előadáshoz kapcsolódik a NÉPTÁNCOSOK BÁLJA 19.00 órától a közelmúltban csodálatosan felújított Hagyományok Házában, amely várja a Néptáncantológia résztvevőit, és az ország minden tájáról erre az alkalomra összesereglett táncosokat, zenészeket, érdeklődőket, hogy a népzene és a néptánc jegyében, együtt tölthessenek egy estét, egy nagy, közös mulatsággal köszönthessék az új esztendőt. Muzsikál Mihó Attila és barátai, a Zurgó együttes, valamint Kalotaszegi Zenészek Mérából.

 

Közreműködnek

Alba Regia Táncegyüttes – Székesfehérvár
Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes – Budapest
Balassi Táncegyüttes – Békéscsaba
Bartina Néptáncegyüttes – Szekszárd
Cirkalom Táncegyüttes – Topolya (Vajdaság)
Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes – Békéscsaba
Debreceni Hajdú Táncegyüttes – Debrecen
Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes – Kiscsősz
Forrás Néptáncegyüttes – Százhalombatta
Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes – Nagyida (Felvidék)
Jászság Népi Együttes – Jászberény
Nyírség Táncegyüttes – Nyíregyháza
Szentendre Táncegyüttes – Szentendre
Urban Verbunk – Gödöllő
Zalai Táncegyüttes – Zalaegerszeg
A Békéscsabai Szólótáncfesztivál díjazottjai

Rendező: Diószegi László - Harangozó és Martin György díjas

ATEMPO.sk