Mától négytagú a Phoenix RT! – Itt az új daluk, a Menedék (PREMIER)

Hatalmas meglepetésekkel ünnepli tizedik születésnapját a Phoenix RT. Az egész szezonra meglepetéseket ígér Puss Tamás basszusgitáros-énekes, akit ma este 18 órakor megjelenő Menedék című új daluk videoklipjéről és a szintén mától hivatalos új, négyes felállásukról faggattunk.

„Sok meglepetéssel, köztük egy új lemezzel készülünk az idén” – kezdte a frontember – „A munkálatok már megkezdődtek. A lemez előfutára, a Menedék című dal, amelynek videoklipje ma, március 14-én, kedden 18 órakor jelenik meg.

 

Phoenix RT

 

Tavaly év végén küldte át Győrög Marci a demóját, azonnal rábólintottunk Lépes Ferenc dobossal. Amikor leültünk Marcinál, a stúdióban, elmondta, hogy volt egy szerzőtársa, mégpedig az öccse, Győrög Bence. Bence többször volt road a koncerteken. Tavaly, amikor A Dal 2022-ben szerepeltünk a Levegőt! című számunkkal, a dal akusztikus átdolgozásánál Bence is gitározott az A38-as hajón, az Akusztik felvételén. Régóta beszélgettünk arról, hogy érdekesebb, teltebb lenne a zenekar hangzása két gitárral.

Nagy örömmel jelentem, hogy mostantól, március 14-től hivatalosan négytagú a Phoenix RT. Új gitárosunk Győrög Bence – jelentette be Puss Tamás.

 

Phoenix RT

 

Menedék című dalukat Bíró Máté, a dunaszerdahelyi Anima zenekar basszusgitáros énekese forgatta, aki mostanában gyakran látható a Kowalsky meg a Vega zenekar környékén. –„A csallóközcsütörtöki kultúrház volt a forgatási helyszín. Innen is köszönjük a helyi önkormányzat segítségét!

2013-ban onnan indultunk, bár ma már nem lakik senki a zenekar tagjai közül a faluban. A kultúrház volt az első menedékünk, a szárnypróbálgatások fontos helye. 2018-ban az ott tartott Mi kell több!? lemezbemutató koncertjét, amely minden várakozásunkat felülmúlta.

Nagyon jó volt ott forgatni Bíró Máté stábjával. Remek felszereléseket hozott a ProWave hangosító és világosító cég” – sorolta a zenész, hozzátéve, ma este 18 órakor debütál a Menedék videoklipje.

 

 

Hazai pályán tartja négyes felállása első koncertjét a zenekar. – Március 24-én, pénteken este Dunaszerdahelyen a SoulHunter Music Clubban adunk koncertet.

Előzenekarunk az Everflash zenekar lesz, amely most szombaton, március 18-án szerepel A Dal 2023 showműsor második válogatójában, az Édenkert című dallal. Nagyon drukkolunk nekik!” – tudatta még Puss Tamás, a Phoenix RT frontembere.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Wildungphoto