Tavasz, tél - aZorka az újdonságágát felvidéki dobossal mutatja be A DAL 2023 színpadán

Tavasz, tél - aZorka az újdonságágát felvidéki dobossal mutatja be A DAL 2023 színpadán

A szavaknak és dallamoknak teremtő ereje van, amelynek képességét nagyszerűen elsajátította az ifjú énekesnő-dalszerző, aZorka. Debütáló felvétele, a „Tavasz, tél” akár egy jól kidolgozott és mégis letisztult, intuitív festmény érkezik meg: színekkel, formákkal, érzésekkel és az örökké érvényes kérdéssel: menni vagy maradni?

aZorka március 11-én, szombaton élőben is bemutatja új szerzeményét, mégpedig A Dal 2023 versenyzőjeként a Dunán! Zenekarában a felvidéki Vörös Áron dobos is ott lesz.

A női alkotók legígéretesebb és egyre erősödő hangjaként hivatkozhatunk Lackfi Dorottyára, aki kellő érzékenységgel találja meg a mély, lírai szövegek és légies alterpop-hangzás közti keresztmetszetet. A 2021 óta aZorkaként tevékenykedő előadó eddigi repertoárjában megtalálhatjuk például az önelfogadásra bátorító „Vízözönt” és a legutóbbi, idillben íródott „Estimese” című, játékosabb kiadványát.

 

aZorka

 

Idei első, aZorka-zeneszám „Tavasz, tél” címmel érkezik kellemes akusztikus gitár és ráérős ütemek kíséretében, az énekesnő szavaival élve:

„A dal egy folyamatosan fel-fel ötlő dilemmát fogalmaz meg: menni vagy maradni? Vágyok világot látni, de közben szeretem az otthonérzetet, a barátaimat, és az emlékeimet, amik idekötnek. Az idő vajon bevár-e, amíg hezitálok? A „Tavasz, tél” kettősségét nem volt célom feloldani, csak egy kis merengésre akartam meginvitálni a hallgatókat. A szövegben igyekeztem minél élénkebb képeket, hasonlatokat használni. Egyfajta 4D mozi élményt akartam kialakítani az “összesúgó tengerek”-től kezdve a “kéményfüstös angyalok”-ig.”

 

 

Különleges folyamat volt a dalszerzés, mert most először a aZorka zenészei is aktív résztvevői voltak a munkálatoknak. Így Perger Peti, Rostás Peti, Iványi Máté és Kasó Máté is alkotóként működött közre a zenei oldalon. A keverés ismét Doór Mátyás kezében volt, a mastert pedig Kovács Máté készítette el.

„Mivel bejutott A Dal 2023 élő adásába a produkció, Székely Zsófi csodálatos vizuáljaival lesz majd szemlélhető a színpadon. A borító és a videóklip is ebből a gyönyörű varázsvilágból készül majd el, ami jövő héttől elérhető lesz YouTube-on” – osztotta meg izgatottan aZorka.

Kezdődik a verseny az év dala címért – ők mutatkoznak be A Dal 2023 első válogatójában

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: aZorka FB