MOST ÉRKEZETT: Még sosem szólt így a Komáromi kisleány! – Itt a Nepertu új klipje (VIDEÓ)

A múlt hétvégén jelent meg a Nepertu zenekar Komáromi című klipje, amelyben egyedi, dzsesszes hangzásban dolgozták fel a Komáromi kisleány és a Kiskece lányom című népdalok részleteit. Mézes Attila billentyűst, a formáció egyetlen felvidéki tagját faggattuk.

„Sokáig íródott a Komáromi is, ahogy általában a dalaink. Hosszabb alkotás végeredménye lett. A népdalokat jómagam szoktam válogatni. A páratlan ütemezéshez páros ütemezésű népdalt csatlakoztatunk, ettől különleges, elvont hangzása lesz. Nagy Myra, Buzási Boglárka énekesnőnk osztálytársa a képzőművészeti iskolából, forgatta a Komáromi klipjét a zselízi kultúrházban. Ipacs Norbert és Grodvalt Csaba készítették a hangfelvételt, a keverés és a maszter Fehér Holló munkája. Vokalistaként pedig a húgom, Angéla működött közre. A díszletül szolgáló gótikus ablakot itthonról vittük. Édesapám restaurálta a pelsőci gótikus templom ablakát, ebből készítettünk egy könnyített formát, purhabból és gipszformából. Azt akasztottuk a háttérbe” – mesélte a Budapesten élő szobrász-restaurátor, zenész.

 

Mézes Attila

 

A zselízi – budapesti zenekar 2022-ben még PerTwo néven indult a 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén, Vásárúton. A zsűri tagjai névváltoztatást javasoltak. „A vetélkedő után két hónappal megszületett az új nevünk. Akkor lépett ki Földi Geri gitárosunk, és azt mondtuk, eljött az ideje nevet is váltani.

Addig mondogattuk, hogy ››csak ne pertu legyen!‹‹, hogy Nepertu lettünk. Jelenleg négyen alkotjuk a zenekart. Buzási Boglárka énekes, Bordos Márton dobos, Kalatovics Artúr basszusgitáros és jómagam.

Hegyi Márton gitáros, aki a Komáromi klipjében még látható, már szintén kilépett a zenekarból. Úgy tűnik, ez a sorsunk. Gyakran cserélődnek a tagok” – jegyezte meg Attila.

 

Nepertu

 

A vásárúti országos zenei megmérettetés után több helyen hallhatta őket a közönség. „Kovács Ákos hívott meg bennünket a dunaszerdahelyi NFG Klubba, ahol egy jó kis koncertet adtunk, majd felléptünk a somorjai Mozi Klubban is. Ott velünk zenélt még Hegyi Márton gitáros és már Kalatovics Artúr basszusgitáros. Tavaly nyáron a IV. NFGreen Fesztiválon, a tallósi tó partján léptünk fel.

Ezek után forgattuk a Komáromi, a Tavaszi szél, a Gyöngyvirág és az Altató című klipeket Zselízen, a kultúrházban. Ez utóbbi saját szám. Tavaly szeptember óta elérhető a YouTube videómegosztó oldalon.

És volt egy fellépésünk Budapesten, a Kinizsi Cafe Bárban is” – sorolta.

 

 

Egy kis szünet és sok gyakorlás után, most, a Komáromi klipjének megosztásával vett új lendületet a Nepertu.

„Nyárig megjelennek további Zselízen forgatott klipjeink. Reménykedünk, hogy Budapesten szélesebb körben meg tudjuk mutatni magunkat. Készülünk egy fesztiválra is. És tervezzük az első Nepertu-albumot” – zárta rövidre Mézes Attila Zselízről indult billentyűs.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Kassai Rozi, Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk