Az Alexandrov Együttes koncertje Érsekújvárban

Az Alexandrov Együttes koncertje Érsekújvárban

2019. május 15-én, szerdán este az Alexandrov Együttes lép fel az érsekújvári Téli Stadion színpadán, a megalakulásának 90. évfordulója alkalmából megrendezett Európai Turnéjuk keretében.

Az est vendége Kristína. Belépő 15, 20 és 30 euró (helyfüggő). Kezdés 18.25-kor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az Alexandrov Együttes (Alexandrovci), az Orosz Hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttese.

Alexandr Vasziljevics Alexandrov vezetésével alakult 1928-ban a Vörös Hadsereg tizenkét katonájából. 1933-ban a tagok száma 300 főre duzzadt, tánckarral és zenekarral is kiegészültek, s ebben az évben vették fel az Alexandrov nevet alapítójuk után.

Apja halála után Boris Alexandrov vette át az együttes vezetését, az ő igazgatói irányítása alatt váltak világhírűvé. Fennállásuk óta több mint hetven országban koncerteztek, felléptek többek között a berlini fal leomlásának tiszteletére rendezett Roger Waters Fal című koncertjén, de 2004-ben a Vatikánban, II. János Pál pápa születésnapján is.

A társulat ma több mint 120 főből áll, férfikórussal, női és férfi szólóénekesekkel, valamint klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosokkal. A zenekarban a fa-és fémfúvósok mellett eredeti orosz autentikus hangszerek, balalajka, domra, baján, harmonika idézik meg az összetéveszthetetlen orosz hangulatot. Repertoárjuk az orosz népdaloktól, az egyházi énekeken, operaáriákon át, a popzenéig terjed, amiből nem hiányozhat a híres Katyusa vagy Kalinka című népdal.

Ők Oroszország egyik legismertebb büszkeségei, akik most Érsekujvárban mutatják be az orosz hagyományokat, mindezt a művészet legmagasabb fokán.

 

Program

18.25 Kristína
19.00 Alexandrov Együttes

ATEMPO.sk