Babra zenekar - VIII. Őszi Kulturális Napok Párkányban

2019. december 8-án, vasárnap folytatódik a VIII. Őszi Kulturális Napok című rendezvénysorozat Párkányban. A rendezvények díjmentesen látogathatók. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

December 8. (vasárnap)

18.00 A Babra zenekar népzenei koncertje

A déli szláv népek zenei hagyományait újjáélesztő Babra a tradícionális dallamok eredetiségét és lelkületét megőrizve hoz létre új zenei formákat, egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekedve. A népzene új nemzedékéből verbuválódott zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg, melyre koronaként kerül a régies hangvételű, többszólamú éneklésmód. Vérbő örömzenélés.

 

December 15. (vasárnap)

18.00 Angyalvakond: Röhrig Géza könyvbemutatója /Venus cukrászda/

A Saul fia című Oscar-díjas film főszereplője, Röhrig Géza: Angyalvakond című kötetében a verseken keresztül ötven hajléktalan történetét mutatja be. A kötet tavaly csak a Fedél nélkül terjesztőitől volt kapható és a bevétel őket támogatta.

Röhrig személyében egy izgalmas egyéniséggel ismerkedhetünk meg. Mielőtt a Saul fia című filmmel világismertséget szerzett volna, nyolc éven át volt állami gondozott, gyermekotthonban élt és a rendszer elleni lázadása jegyében punk-együttes frontembere volt, de ott volt a Fidesz alapítása körül is, a színművészetin rendezést tanult, és volt bölcsésztan-hallgató Lengyelországban és Izraelben. Jelenleg Amerikában él.

ATEMPO.sk