ÉLŐ: László Boldizsár operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. október 31-én, szombaton a 2017/18-as évad Kamaraénekese, László Boldizsár ad áriaestet az Opera MaszkaBál sorozata keretében, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról.

A keszthelyi születésű tenor Pakson nőtt fel, ahol zenei pályafutását hétéves korában a helyi zeneiskolában kezdte. A Cotton Club Singers alapítója és 15 évig frontembere volt, majd az opera műfajában folytatta karrierjét, a Magyar Állami Operaházban 2012-ben debütált Pinkerton (Pillangókisasszony) szerepében. Repertoárja rendkívül sokszínű, Erkel, Puccini és Verdi, valamint a romantikus operairodalom legfontosabb szerepei mellett olyan kuriózumokban is láthatta a közönség, mint a Sly (Wolf-Ferrari) vagy A rajnai sellők (Offenbach). Az Opera a 2017/18-as évad Kamaraénekesévé választotta.

Műsorát nagyrészt az olasz operáknak szenteli, így a közvetítés nézői a műfaj talán legnépszerűbb áriáiból kapnak egy csokorra valót, de egy részlet erejéig megidézi szerepét a Sába királynőjéből, mellyel az Opera nemzetközi turnéin is nagy sikert aratott. Intermezzóként nézőink barokk művek átirataiban is gyönyörködhetnek az est zongorakísérője, Szennai Kálmán előadásában. László Boldizsár egyik vendége a Kamaraénekes Szegedi Csaba, a meglepetésvendég pedig egy szívéhez közel álló művész lesz. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Gyüdi Melitta.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

Műsor:

Puccini: Tosca – Képária („Recondita armonia”)
Mascagni: Parasztbecsület – Turiddu áriája („O Lola, c'hai di latti la cammisa”)
Goldmark: Sába királynője – Asszád áriája a II. felvonásból („Magische Töne”)
Verdi: Aida – Radamès áriája az I. felvonásból („Celeste Aida”)
J. S. Bach: Der Leib zwar in der Erden – Korál a 161-es kantátából – előadja: Szennai Kálmán
C. Ph. E. Bach: h-moll szonáta – Rondo cantabile, H. 245 – előadja: Szennai Kálmán
Verdi: A trubadúr – Manrico áriája és strettája a III. felvonásból („Ah sì, ben mio coll'essere… Di quella pira”)
Verdi: Otello – Jago áriája a II. felvonásból („Credo in un Dio crudel”) – előadja: Szegedi Csaba
Verdi: Otello – Otello és Jago duettje a II. felvonásból („Si pel ciel”) – közreműködik: Szegedi Csaba

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László