ÉLŐ: Fekete Attila operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

ÉLŐ: Fekete Attila operaestje – folytatódik az online MaszkaBál

2020. november 7-én, szombaton a főként hőstenor szerepeiről ismert Kamaraénekes, Fekete Attila operaestjét élvezhetik az Opera MaszkaBál sorozatának nézői, amelyet 20.00 órától közvetítenek élőben online.

Fekete Attila még főiskolásként debütált az Operaházban 1997-ben, Parpignol szerepében a Bohéméletben, néhány évvel később pedig már Rodolfót énekelte. Több mint két évtizedes pályája során a legnagyobb hőstenor szerepeket formálta meg Puccini, Verdi, Wagner és Gounod operáiban, emellett számos magyar szerző (Erkel, Kodály, Dohnányi, Petrovics, Vajda) művében is emlékezetes alakításokat láthatott tőle a közönség. Neve a tengerentúli operarajongók előtt sem ismeretlen, fellépett Detroitban, Torontóban és a New York-i Carnegie Hallban is. 2006-ban Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki, 2013/14-ben az Opera Kamaraénekesévé választotta, 2020-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el munkásságát.

Operaestjén Donizetti, Verdi és Erkel műveiből ad elő részleteket. Egyik vendége Kriszta Kinga szoprán lesz, a meglepetésvendég kiléte pedig a műsor hagyományaihoz híven a közvetítés közben derül ki. Az est rendezője Kovács Katalin, műsorvezetője Gyüdi Melitta, zongorán közreműködik Szennai Kálmán.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / opera.hu
Fotó: Emmer László